teknolojiuzmani
FD Üye
Hazır Yufkayla Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 1 kase çökelek peynir
- Tuz
- 2 yumurta
- 2 kaşık un
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kabartma tozu
- İçine koyduğumuz sosun üzerine 1 bardak daha süt ilave ediyoruz
Hazır Yufkayla Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ıspanaklarımızı yıkayıp sularını akıtmasını bekliyoruz.
- Ispanakları orta kalınlıkta doğruyoruz.
- Sosumuzu hazırlamak için kabın içine yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu, un koyup güzelce çırpıyoruz.
- Peyniri de kaseye koyduk mu iç harcımız hazır.
- Yufkaları açıyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz. ” d ” olacak.
- Yufkayı düz olan kısmı önümüze gelecek şekilde koyuyoruz ve sostan 2 3 kaşık kadar döküp her yerine yayıyoruz ardından ıspanağı, peyniri, tuz koyup kenarlarını kıvırıp yuvarlıyoruz ve etrafında yuvarlayarak gül şekli veriyoruz.
- Fırın tepsisi olarak ben yuvarlak borcam kullandım. Tepsiyi yağlıyoruz ve gül şekli verdiğimiz böreğimizi tepsinin ortasına koyuyoruz ve diğer yufkalarıda aynı şekilde yapıp tepside doluyoruz.
- İçine koyduğum sostan az kaldığı için 2 bardak kadar süt koyup tepsinin üstüne tamamen döktüm.
- Tepsiyi fırının en alt kısmına koyup 50 dk pişiriyoruz.
Hazır Yufkayla Ispanaklı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı