
Hazırdan Hiç Farkı Olmayan Su Böreği Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 5 adet yumurta + 1 adet yumurta akı
- 4,5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çeyrek bardak su
- 1 kase lor
- 2 adet kare süzme peynir
- Bir tutam maydanoz
- 100 gr tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 litre kaynamış su
- 1 litre soğuk su
- Yumurta sarısı
Hazırdan Hiç Farkı Olmayan Su Böreği Tanımı Yapılışı
- Birinci öncelikle hamurumuzu yoğuralım.
- Yumurtayı bir kaba alalım ve çırpalım 5 yumurtayı ve bir yumurta akını çırpalım sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz.
- Üzerine tuzunu ve yağını ekleyelim ununu denetimli formda azar azar ek edelim.
- Un markadan markaya farkeder o yüzden azar azar ekliyoruz kulak göğsünden biraz sert bir hamur olacak.
- 6 eşit bezeye bölelim.
- Ve üzerine streç çekerek yarım saat dinlendirelim.
- İçini hazırlayalım. Maydanozu doğrayalım peynirleri karıştıralım.
- Tereyağını eritip üzerine sıvı yağını ekleyelim.
- Dinlenen hamurları tepsi büyüklüğünde açalım.
- Birinci açtığımız hamuru tepsiye serelim üzerine yağdan sürelim.
- Üzerine 2 adet daha hamuru açalım tepsi büyüklüğünde.
- Sırası ile hamurları kaynamış suya atalım ve bir dakikaya yakın bekletelim ,sonra soğuk suyun içine atalım suyunu sıkalım ve tepsiye yayalım .
- Üzerine tekrar yağ sürelim her katına yağ sürüyoruz.
- 3 kat altta olacak hamurun 3 katıda üstü için.
- Sonra peynirli harcımızı yayalım.
- Üzerine tekrar 2 adet bezeyi açalım kaynamış su ve soğuk suya koyalım peynirli harcın üzerine yayalım .
- Üzerine yağ üzerine tekrar hamur ve yağ sürelim.
- Ben en altını ve en üstünü haşlamıyorum.
- 3. Hamuru açıp tepsiye seviyorum kenarlarını bıçakla düzleyip üzerine yağ ve yumurta sarısını sürüyorum.
- Bıçakla kesiyorum ve 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Yaklaşık 25 dakikada pişiyor.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
Hoşçakalın ????????.