Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hazırından Farksız Kapalı Kıymalı Pide

Hazırından Farksız Kapalı Kıymalı Pide
0
43

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
hazirindan-farksiz-kapali-kiymali-pide-1.jpg

Hazırından Farksız Kapalı Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 silme yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 300 gram kıyma
  • 5 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
  • Tereyağı

Hazırından Farksız Kapalı Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayarak başlıyoruz yoğurma kabına tüm materyalleri alıyoruz ve ılık suyla yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Hafif ele yapışan bir kıvamı olmalı 30 dk mayalanmaya bırakalım.
  2. Hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlayalım. Tavamıza ince doğranmış soğanları, zeytin yağını ve kıymayı alalım. Tuz ekleyerek evvel kısık ateşte 20 dk kavuralım akabinde ocağı tam açalım güzelce suyunu çekinceye kadar kavuralım ve ocaktan alalım.
  3. Karabiber, kırmızı biber ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamuru eşit bezelere ayırıyoruz oklava yardımıyla uzun olucak halde açıyoruz açtığımız hamurlara yeteri kadar iç harcı ekleyerek fotoğrafta gösterildiği üzere kapatıyoruz.
  5. Tüm hamuru bu halde yapıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirelim, pişen pideler sıcakken üzerini tereyağı ile yağlayıp servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam. Tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi her vakit sorabilirsiniz ❤️.

Hazırından Farksız Kapalı Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Hazırından Farksız Pastane Poğaçası Tarifi Videolu İçin Malzemeler Su bardağı ölçüsü : 200 ml ️250 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin️2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)️2 yemek kaşığı yoğurt️1 su bardağı ılık su️1 paket kurumaya (Yarım paket yaşmaya da olabilir)️2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Kolay Hazırından Farksız Pizza Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı unYarım su bardağı yoğurt2 çorba kaşığı zeytin yağ1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tuzÇok az su bardağının tabanında 1 parmak olacak kadar ılık su Üzeri için materyaller; 1 yemek kaşığı salçaAz mayonez1 dilim beyaz peynir8 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Kapalı Pide Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt4 kesme şeker2 tatlı kaşığı tuz2 paket kuru maya1100 gram un kullandım 7-7,5 su bardağı aşağı yukarı3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (Hamuru yoğurduktan sonra ekleyelim) İç harcı için; 2-3 adet kuru soğan600 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Kıymalı Kapalı Pide Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı kuru maya1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı tuz5,5-6 su bardağı un İç Harcı İçin 300 gram kıyma1 adet büyük uzunluk soğan1 dolu yemek kaşığı tereyağı1 kase kaşar Üstü İçin Tereyağı Kıymalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Bafra Pidesi (Samsun Kapalı Pide) Tanımı İçin Materyaller 4 adet pide için 1 su bardağı ılık su3 su bardağı un1 silme çay kaşığı toz maya1 silme çay kaşığı tuz İç harcı için 300 gram kıyma1 adet kuru soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Bafra Pidesi (Samsun Kapalı Pide) Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt