Hazırından Farksız Kapalı Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 7 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 silme yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 5 adet kuru soğan
- Tuz, karabiber, pul biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tereyağı
Hazırından Farksız Kapalı Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu hazırlayarak başlıyoruz yoğurma kabına tüm materyalleri alıyoruz ve ılık suyla yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Hafif ele yapışan bir kıvamı olmalı 30 dk mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlayalım. Tavamıza ince doğranmış soğanları, zeytin yağını ve kıymayı alalım. Tuz ekleyerek evvel kısık ateşte 20 dk kavuralım akabinde ocağı tam açalım güzelce suyunu çekinceye kadar kavuralım ve ocaktan alalım.
- Karabiber, kırmızı biber ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru eşit bezelere ayırıyoruz oklava yardımıyla uzun olucak halde açıyoruz açtığımız hamurlara yeteri kadar iç harcı ekleyerek fotoğrafta gösterildiği üzere kapatıyoruz.
- Tüm hamuru bu halde yapıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirelim, pişen pideler sıcakken üzerini tereyağı ile yağlayıp servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam. Tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi her vakit sorabilirsiniz .
Hazırından Farksız Kapalı Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı