Hazırının Birebiri Tofifee Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı şeker (180 gram)
- Yarım paket krema (100 ml)
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 60 gram sütlü çikolata
- 15 adet fındık
Hazırının Birebiri Tofifee Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Herkese merhabalar ???? bugün sizlere hazırından hiçbir farkı olmayan toffifee çikolata tanımıyla geldim üretimi pratik lezzeti şahane???? çabucak üretimine geçelim.
- Tavaya şekeri alıp ocağımız kısık ateşteyken şekeri erimeye bırakalım.
- Şekerin bir kısmı eriyinceye kadar hiç karıştırmayalım. Biraz erimeye başlayınca tahta kaşıkla karıştıralım. Şeker büsbütün eriyince yarım paket kremayı ekleyelim ve karıştıralım.
- 2-3 dk kısık ateşte pişirince tereyağını ekleyelim ve eriyinceye kadar tekrar karıştıralım.
- 1 dk da bu biçimde pişmeye devam etsin.
- Akabinde ocaktan alabiliriz. Bombeli silikon kalıpta biçim verdim. (elinizde farklı silikon kalıplar varsa onda da hazırlayabilirsiniz ya da kalıp yoksa küçük bir kabın içine yağlı kağıt yerleştirerek bütün formda de bu tanımı hazırlayabilirsiniz. Donunca bıçakla dilimleyebilirsiniz. )
- Karamelin hiç soğumasını beklemeden kalıba dağıtalım.
- Karamellerin orta kısmına fındık yerleştirelim.
- Buzluğa kaldırarak 20 dk donmasını bekleyelim.
- Dondurucudan çıkarmaya yakın 60 gram çikolatayı benmari adabı eritelim ve sıkma torbasına alalım. Karamelli kısmı dondurucudan çıkarınca orta kısmına erittiğimiz çikolatadan ekleyelim.
- Alt kısmı soğuk olduğundan çikolata kısa müddette donacaktır.
- Üst kısımdaki çikolatanın muntazam görünmesi için kalıbı tezgaha birkaç kez vurdum.
- Akabinde tekrar dondurucuya kaldırarak 10 dk kadar üzerinin donmasını bekleyelim ve akabinde servis edelim. Kalıptan çok kolay bir formda çıkıyor.
- Çıkardığımız toffifeeleri yağlı kağıt üzerine alarak buzlukta koruma edelim. Sunumu da lezzet de şahane oluyor. Katiyetle deneyin derim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????Bu ve öbür tariflerimin ayrıntılı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma beklerim