
Hazırları Aratmayan Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 24 adet baklavalık yufka
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Beyaz peynir
Hazırları Aratmayan Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle sosumuzu hazırlamak için erimiş yağın içine sıvı yağ, yumurta, su ve unu koyup uygunca karıştırın.
- 2 kat baklavalık yufkanın üzerine sosu döküp yayalım.
- 2 kat daha yufka koyup tekrar sos döküp yaydıktan sonra uzun tarafına peyniri koyup kıvıralım.
- U biçimini verip tepsiye koyalım.
- Yufkaların hepsi bittikten sonra kalan sosu üzerine sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
