Helezon Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 tane limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı kakao
Helezon Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yoğurma kabına yumurta ve şekeri kırıp karıştırıyoruz,.
- Vanilya ve bir çimdik tuz ekleyip tekrar karıştırın.
- Sonra sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın ve nişasta ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Sonra mandalina kadar büyük kesim hamur alalım ve kakaoyu ekleyelim ve yoğuralım.
- Sonra sade hamurdan küçük bir modül alarak elimiz de yuvarlayalım.
- Sonra kakaolu hamurdan daha küçük bir barça alarak şerit halini verelim ve hamura saralım bıçak yahut küçük bir kapak yardımıyla form verelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.