
Helise (Xelise) Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket buğday
- 500 gram dana kuşbaşı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Helise (Xelise) Tanımı Yapılışı
- Buğdayları akşamdan sıcak suya bırakıyoruz.
- Buğdayları düdüklü de yeterlice dağılana kadar kaynatıyoruz. Daima sıcak su ek ediyoruz ve bol bol karıştırıyoruz.
- Etlerimizi başka bir tencerede çiğnenecek kıvama gelene kadar kaynatıyoruz siyah suyunu döküp buğdaya ek ediyoruz.
- En az 2 saat daha kaynatıyoruz bu türlü uzayan bir imaj oluşana kadar suyu çekene kadar pişirin.
- En son tuzunu bırakabilirsiniz göz kararı damak zevkinize nazaran. Tabağa alıp erittiğiniz tereyağı gezdirip yiyebilirsiniz afiyet olsun.