Helle Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı pirinç
- 10 su bardağı su
- Tuz
Helle Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım.
- Tereyağı eridikten sonra, unumuzu ek edelim.
- Unun kokusu çıkıp, kahverengi olana kadar kavuralım.
- Ardından suyumuzu ekleyelim ve tel çırpıcı ile çabucak karıştıralım. Akabinde kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan çorbamıza, pirinç ve tuz ek edelim.
- Pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Çorbamızın üzerine, tereyağında ısıttığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.