Hellimli Kapya Sarma Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket az tuzlu hellim (meriç marka kullanıyorum)
- 5 adet kapya biber
- 10 kol nane (taze soğan, maydanoz da olabilir)
- 1 adet limon
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 ölçü karabiber
- Tuz
Hellimli Kapya Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kapya fırında közlenir ve kabukları soyulur.
- Hellim peyniri 10 kesim biçiminde dilimlenir.
- Yağsız tavada hellimler önlü artlı kızartılır.
- Küçük bir kasede limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve fesleğen karıştırılır.
- Kapya biberler ikiye ayrılır.
- İç tarafına bir dilim hellim koyulur ve rulo sarılır.
- Nane kısmı ile bağlanır.
- Servis tabağına alınan sarmaların üstüne hazırlanan sos gezdirilir.
???? Nane yerine maydanoz, taze soğan ile de bağlanılabilir fakat nane daha çok yakışıyor.
???? Meriç marka hellim kullanıyorum ancak başkalarıyla de elbette olur.
Görüntülü detaylı tarifler için ınstagram sayfamı takip edebilirsiniz mutfakkeyiftir.