Hellimli Tavuk Salata Tanımı İçin Materyaller
- 1/2 (yarım) ıceberg
- 1 tane tavuk göğsü
- 1 tane közlenmiş kapya biberi
- 4 yemek kaşığı mısır
- 7 dilim hellim
- 1 avuç kadar doğranmış ceviz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 diş sarımsak
- Kekik, kırmızı toz biber, karabiber, tuz
- 1,5 limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Hellimli Tavuk Salata Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel tavuk etini kesip içine sarımsak, zeytinyağı ve baharatlarını ekleyip 1 saat kadar bekletiyoruz.
- Beklettikten sonra tavaya az zeytinyağı koyup tavukları artlı önlü kızartıyoruz.
- Hellimleri de ya küp formunda yada dilim biçiminde kesip kızgın tavada artlı önlü kızartıyoruz*hellimleri kızarttığımız tavanın sıcak olması gerekiyor yoksa suyunu salıp patlama yapıyor*.
- En son salata yapacağımız kabın içinde ıceberg, közlenmiş kapya biber, tavuk eti, hellim, ceviz ve mısırı koyuyoruz.
- Salata sosunu hazırlayıp üzerine döküyoruz.