
Helva Gibi Katı Yağsız Şeker Kurabiyesi (Buzlukta Saklanabilir) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta (buğday kullandım)
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 4.5-5 su bardağı un (kontrollü)
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- 2.5 yemek kaşığı şeker
Helva Gibi Katı Yağsız Şeker Kurabiyesi (Buzlukta Saklanabilir) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaseye yumurtalar kırılır ve çırpılır.
- Daha sonra yavaşça şeker ilave edilerek çırpıcı ile çırpmaya devam edilir.
- Biraz beyazlaşınca içine sıvı yağ eklenir ve çırpmaya devam edilir.
- Ardından nişasta ekleyip çırpmaya devam edilir.
- Üzerine 3 bardak kadar un elenerek koyulur. Biraz elle karıştırılır.
- Daha sonra kalan bardaklar kontrollü eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
- Ele yapışmayan, şekil verilen ve çok yağlı olmayan bir kıvam elde edilince hamurdan cevizden birazcık büyük parçalar alınır.
- Yuvarlanır ve hindistan cevizi, şeker karışımına bir yüzü bulanır.
- Üzerine bıçağın tersi ile çizikler atılır.
- Diğer şekil için cevizden biraz iri parça alındıktan sonra elde biraz rulo hale getirilir.
- Üzerine biraz bastırılır ve bulanır.
- Üzerine bıçakla çizikler atılıp yağlı kağıda dizilir. Tüm hamura aynı işlem uygulanır.
- Önceden ısıtılan 170 derece fırında altı ve üstü pişene kadar 20 dakika civarı pişirilir.Afiyet olsun ????.