Helva Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Kavurmak için;
- 2 su bardağı un (ben tam buğday unu ve normal un karışık kullandım siz normal un kullanın)
- 125 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Bitter veya sütlü çikolata (göz kararı zevkinize göre)
Helva Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle unu kavurma ile tarife başlıyoruz.
- Sıcak tava veya tencerede unu aynı normal helva yapar gibi kavuruyoruz.
- İyice renk almasına ve hiç beyaz kalmamasına dikkat edin zaten güzel koku bırakmaya başladığında tamam demektir.
- Kavrulan unu başka bir kaba alıp soğumasını hızlandırın.
- Diğer bir kaseye oda ısısındaki tereyağını, yumurtayı, sıvı yağ, vanilya ve pudra şekerini ekleyip spatula ile iyice birbirine yedirin.
- Ardından kavrulan unu ve kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayın.
- Kavrulmamış normal unu yoğurmaya başladığınız da azar azar ekleyin (benim unum ile 1. 5 su bardağını buldu)
- Toparlamaya başladığında tamam demektir.İlk etapta parçalanan bir hamur kıvamında ancak kolay şekil alan bir hamur oluyor.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp üzerine çatal yardımı ile şekiller yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 180 derecelik alt üst fırında pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın, ve erittiğiniz çikolata ya batırarak servis yapın.
Helva Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.