Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Tahinli Kurabiye Tarifi (Videolu)

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Tahinli Kurabiye Tarifi (Videolu)
0
43

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
helva-tadinda-agizda-dagilan-kiyir-kiyir-tahinli-kurabiye-tarifi.jpg

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler

• 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvı yag
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ince çelikmiş ceviz içi yada fındık (İsteğe bağlı)
  • 3.5-4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Herkese merhaba nefis yemek tanımları ailesi:) kıyır kıyır bereketli kış aylarının ve tahin sevenlerin vazgeçilmezi tahinli kurabiyenizle karşınızdayım.
  2. Öncelikle bir yoğurma kabımızın içerisine tahini pudra şekerini sıvı yağı ve cevizi ek edip bir spatula yada kaşık yardımıyla karıştıralım.
  3. Daha sonra unumuzun yarısını ekleyip elimizle yoğuralım daha sonra öteki yarısını da ekleyip tekrar yumuşak bir kıvam oluncaya dek yoğuralım.
  4. Ben tam 4 su bardağı un kullandım unun markasına nazaran un ölçüsü az yada fazla olabilir dikkatli koyalım.
  5. Unu yoğurma süreci bittikten sonra elimizle yuvarlak biçimler verelim toplamda 25 adet kurabiye çıkardım ben formunu daha da ufak yapıp daha fazla kurabiyeler de yapabilirsiniz.
  6. Fırınımı 180 derece de evvelce ısıtalım ve kurabiyelerimizi fırına verip 15-18 dakika da pişirelim ben tam 18 dakika da pişirdim.
  7. Üzeri çok fazla kızarmayacak kurabiyeler birinci çıktıkların da yumuşak oluyorlar bir 15 dakika beklettikten sonra servis edebilirsiniz herkese afiyet olsun.
Helva Tadında Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt