
Helvacı Ali İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı irmik
- 1/2 (yarım) su bardağından az fazla un
- 3 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 tepeli su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez üzeri kaynamış su
Helvacı Ali İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağda un ve irmiği birlikte kavuralım.
- Kahverengileşince altını kısıp yavaş yavaş süt, şeker, su karışımını dökelim.
- Az az şerbeti döküp karıştırıp çektirmeye bırakalım. 5 – 8 dakika kadar bu şekilde çektikten sonra pekmezli suyu ekleyelim ancak pekmezli suyu eklemeden önce kupkuru olacak kadar çektirmeyin.
- Pekmezli suyunu katıp çektirmeye bırakalım ve daha sonra dinlenmesi için 10 dk. Bekleyelim. Afiyet olsun.