bilgisayarci
FD Üye
Hem Bazlama Hem Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Yarım paket yaş maya
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Hem Bazlama Hem Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve mayayı karıştıralım. Su, süt, tuz, yumurta ve şekeri ekleyip yoğuralım. Yumuşak hafif ele yapışan bir kıvama gelene kadar un ekleyelim. Hamuru iyi yoğurmak önemli güzel olması için. Ben makinada yoguruyorum.
- Üzerini streçleyip 1 saat mayalandıralım. 1 saatin sonunda hafif unlu tezgaha hamuru alıp bezelere bölelim. Dilediğiniz boyutta yapabilirsiniz.
- İlk bezeden başlayıp merdane yardımıyla hamuru büyütelim. Bir bez üzerinde biriktirelim. Sonra ilk açtığımızdan başlayıp orta ateşte sık sık çevirerek pişirelim.
- Tüm bazlamalar için aynı işlemleri tekrarlayalım. Dilerseniz dondurucuya kaldırabilirsiniz çıkardığınızda yine yumuşacık olacaklardır.
Hem Bazlama Hem Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı