Bol miktarda B vitamini iceren erik, karaciğer, kalp, bobrek, sindirim sistemi ve romatizma gibi hastalıklara iyi geliyor
Satın alırken, canlı yeşil, sert, sulu ve lekesiz olan eriklerin secilmesi tavsiye edilirken erik, bol miktarda B vitaminleri iceriyor Uzmanlar, eriğin bağırsakları yumuşatıcı bir etkiye sahip olduğunu potasyum ve magnezyum minerali acısından da zengin bir meyve olduğunu belirtiyorlar
Eriğin bircok hastalığa iyi geldiğini ve bol miktarda vitaminli olduğunu belirten uzmanlar, şunları soyledi:
100 gram taze erik; 66 kalori, 178 gram karbonhidrat, 299 miligram potasyum, 17 miligram fosfor, 2 miligram sodyum, 18 miligram potasyum, 05 miligram demir, 04 miligram lif iceriyor Erik ayrıca, A, B1, B2, B3, B6, C, E vitamini iceriyor Kuru eriğin, tazesine gore daha fazla ve pişirilmeden yenmesi oneriyoruz
Satın alırken, canlı yeşil, sert, sulu ve lekesiz olan eriklerin secilmesi tavsiye edilirken erik, bol miktarda B vitaminleri iceriyor Uzmanlar, eriğin bağırsakları yumuşatıcı bir etkiye sahip olduğunu potasyum ve magnezyum minerali acısından da zengin bir meyve olduğunu belirtiyorlar
Eriğin bircok hastalığa iyi geldiğini ve bol miktarda vitaminli olduğunu belirten uzmanlar, şunları soyledi:
100 gram taze erik; 66 kalori, 178 gram karbonhidrat, 299 miligram potasyum, 17 miligram fosfor, 2 miligram sodyum, 18 miligram potasyum, 05 miligram demir, 04 miligram lif iceriyor Erik ayrıca, A, B1, B2, B3, B6, C, E vitamini iceriyor Kuru eriğin, tazesine gore daha fazla ve pişirilmeden yenmesi oneriyoruz