Hem Dondurucu İçin Hemde Pişmiş Görseliyle İçli Köfte Tanımı (Ayrıntılı Resimli) İçin Gereçler
Hamuru için:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yumurta
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Bulguru ıslanmak için 2 su bardağı kaynar su
- Elimizi batırmak için soğuk su
- 350 gram kıyma
- 3 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Sıvı yağ
- Bol sıvı yağ
Hem Dondurucu İçin Hemde Pişmiş Görseliyle İçli Köfte Tanımı (Ayrıntılı Resimli) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamurumuzun ince bulgurunu ve irmiğini bir kaba alıyoruz.
- Uygunca karıştırıp üzerine kaynamış su ekliyoruz.
- Ağzını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamuru kıymayı kavurduktan sonra hazırlayacağız.
- Bir tavaya sıvı yağ koyup, yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip düzgünce kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanın üzerine kıymaları ekleyip karıştırarak rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip 5 dk daha kavurup tuz ve baharatları ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Artık hamurumuzun imaline geçebiliriz.
- Islattığımız bulgur ve irmiğin üzerine yumurta, salça ve baharatları ekleyip 10 dk yoğuruyoruz.
- Önemli!!!asla 10 dk yoğurmadan unu eklemeyin hamurunuz köfteler kızarırken çatlar.
- 10 dk yoğurduktan sonra 2 kaşık unumuzu ekleyip 10 dk daha yoğuruyoruz.
- 10 dk sonunda birazcık sert bir hamurumuz olacak.
- Yanınıza bir kap su koyup elinizi batırarak (yaklaşık 8-10 defa)yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
- Her 2 ıslatıp yoğurma sonrası hamurunuzun olup olmadığını denetim edebilirsiniz.
- Eveeet hamurumuzda hazırsa artık yapmaya başlayalım. ????????.
- Yanımıza bir kap soğuk mümkünse buz üzere bir su alalım.
- Elimizi batırıp hamurdan cevizden az büyük modül koparıp elimizde yuvarlayalım.
- Ortasına baş parmağınızı sokup yavaş yavaş içini oymaya ve inceltmeye başlayalım.
- Hamur elinize yapışınca kesinlikle suya batırın zira hamurunuz yırtılır.
- İncelttiğiniz hamura 3 tatlı kaşığı iç harçtan koyun.
- Elinizde hafif hafif yuvarlanarak iki ucunu sivriltin ve fazlalıkları koparın.
- Hamur ve iç harç bitene kadar tıpkı süreci yapın.
- Ben bu tarifle 21 tane içli köfte elde ettim.
- Dondurucuya koymak isterseniz evvel dondurucuya sığacak bir tepsiye yada tabağa köfteleri koyup 30 dk birbirlerine yapışmaması için dondurucuda bekletin ve poşetleyin.
- Çabucak pişirmek isterseniz bir tencereye çokça sıvı yağ koyun ve nar üzere kızarana kadar aralıklarla karıştırarak kızartın.
- Maydanoz ve limonla servis edebilirsiniz.