Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hem Kebap Hem Börek Bu Tarif Hiçbir Yerde Yok

Hem Kebap Hem Börek Bu Tarif Hiçbir Yerde Yok

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
hem-kebap-hem-borek-bu-tarif-hicbir-yerde-yok.jpg

Hem Kebap Hem Börek Bu Tanım Hiçbir Yerde Yok Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Yemeği için;
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 1 kuru soğan
  • 1 patates yahut mantar
  • 1 kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Hem Kebap Hem Börek Bu Tanım Hiçbir Yerde Yok Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel etimizi pilav tenceresine koyup suyunu çekene kadar pişirin soğanı. Akabinde biberleri ve en son salça tereyağı ve baharatları ekleyip iki bardak sıcak su ek edip pişmeye bırakıyoruz.
  2. Bu ortada hamurunuzu hazırlıyoruz su yumurta ve tuz ile alabildiği kadar un ile orta sertlikte bir hamur yapıp ikiye bölüyoruz birini açıp kenara alıyoruz ikinciyide tıpkı büyüklükte mantı kalınlığında ne çok ince nede çok kalın olacak.
  3. Yufkanın üzerini sıvı yağ ile yağlayıp ikinci yufkayı üzerine seriyoruz onuda yağlıyoruz ve çok sıkı olmayan bir rulo yapıyoruz.
  4. Pişmeye yakın olan etlere patates ekleyip karıştırın yarım litre daha sıcak su ek edin. Fotoğrafta görüldüğü üzere yufkayı tencerenin ortasına yuvarlak olarak yerleştirin su üzerine çıksın ona nazaran ayarlayın kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  5. 10 dakika sonra keskin bir bıçakla yufkanın ortalarında kesikler atın içinin daha düzgün pişmesi için hamur ile toplamda 40 dakika pişirin. Kısık ateşte suyuna dikkat edin.
  6. Hamur içine çekecek kadar su olsun âlâ pişmesi için hamurun tadı su böreği tadında oluyor ortasında kebap dışında su böreği üzere düşünün. Pişince altını kapatıp 10 dakika dinlendirin.
  7. Hamuru kesme tahtası üzerinde iki cm kalınlığında kesip servis tabağının kenarlarına dizin fotoğrafta gördüğünüz üzere.
  8. Sonra ortasına etimizi koyup kalan suyu da kaşık ile hamurların üzerine döküp servis yapın. Sunumu da tadıda şahane bir tanım bayılacaksınız. Birinci yaptığımda birebir tarife patates yerine mantar kullandım oda çok hoş oldu. Katiyetle denemenizi tavsiye ederim sevgiler ????????❤️❤️❤️
Hem Kebap Hem Börek Bu Tanım Hiçbir Yerde Yok Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,119Kullanıcılar
Üst Alt