teknolojiuzmani
FD Üye
Hem Kedidili Hem Etimekli Enfes Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta (Kaşıkları tepeli olacak şekilde doldurmayın lütfen)
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket kedidili bisküvi (24 adet vardı )
- 5 adet etimek (tuzsuz )
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı granül kahve (Veya 1 tane 3ü1 arada da kullanabilirsiniz)
Hem Kedidili Hem Etimekli Enfes Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, şeker, yumurta sarısı,un ve nişastayı tencereye alın karıştırın.
- Muhallebiyi ocağa alın. Koyu kıvamlı olana dek pişirin.
- Muhallebiyi ocaktan alır almaz, vanilin ve tereyağını ilave edip karıştırın. Bu tatlıyı videoda göreceğiniz kek kalıbında yaptım.
- Kalıbı hafif ıslatın. Benim yaptığım gibi yapmak isterseniz kedi dili bisküvilerini kalıbınız ölçüsünde kesin. Ama klasik küçük boy borcama dizerek de bu tarifi hazırlayabilirsiniz.
- Kahve ve sütü karıştırın. Kahveler erisin ????
- Kahveli karışıma kedi dili bisküvilerini batırın. Kalıbın kenar kısmına dizin. ( uzun kısımlar kenarda küçükleri ise tatlıyı bitirirken kullandım)
- Kenar kısma bisküvi dizme işlemi bittikten sonra muhallebinin yarısını kalıba dökün. Şimdi etimekleri dilediğiniz boyutta kesip,yine kahveli karışıma batırın ve muhallebinin üzerine yerleştirin.
- Tekrar muhallebinin kalanını dökün ve bu kez kalan kedi dili bisküvilerini sütlü karışıma batırarak yerleştirin.
- Tatlınızı en az 5-6 saat buzdolabında bekletin. Mümkünse 1gece dinlendirin.
- Dinlenen tatlı, kalıbınızı güzel nemlendirdiyseniz kalıptan kolaylıkla çıkacaktır.
- Tatlıyı uygun bir servis tabağına ters çevirin. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Tarifi videolu izlemek isterseniz. Kanalıma buyrun ???? yeni tariflerinden haberdar olmak için youtube kanalıma abone olmayı unutmayınız.