Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hem kilo verme hem de kanseri önleme

Hem kilo verme hem de kanseri önleme
0
78

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Çağımızın en önemli sağlık durumu sorunlarından biri olan kanser ve sağlıksız gıda birincil sıralarda yer alıyor Yaşamınızı ve yapmanız gereken gıda şeklinizde ufak değişimler ile bu riski azaltabiliirsiniz Içten beslemek ve bitmiş gıdalardan uzak durmayı yeğlemek kanserden korunmada büyük bir etkendir Kanser teşhisi konulan şahısların de içten bir beslenme planlaması ile yaşam kalitelerini artırmaları ve tedaviye yardım olmaları muhtemel olmaktadır Memorial Hizmet Hastanesi Beslenme ve Perhiz Bölümü'nden Dyt Sinem Uygun kanserden korunmak ve dinç kalmak için doğru besin önerilerini sıraladı: h4 Mantar, yulaf ve tahıl ürünleri ile kilo vererek kanserden korunabilirsinizh4 img alt src http:bilgilihocamcominternaldatashemkilovermehemdekanserionleme5c2d462d10009 Bazı mantarlarda, yulaf ve tahıllarda yer alan beta glukan kolesterolün düşürülmesine ve kilo vermeye tezgâhtar olmaktadır başkaca kalın bağırsak ve mide kanserlerinden korunmada etkilidir Yulafın haftada 23 kez farklı alanlara yönlendirilmiş meyveler ve yoğurt ile tüketilmesi hem bağışıklık sistemini ayrıca sindirim sistemini desteklemeye yardımcı olur h4 Kırmızı, mor ve siyaha yakın renkteki meyveler h4 img alt src http:bilgilihocamcominternaldatashemkilovermehemdekanserionleme5c2d462f1a28f Böğürtlen, yaban mersini, siyah üzümün çekirdeği, siyah erik gibi koyu mor –kırmızısiyaha yakın renkteki besinlerin içinde bulunan maddeler, hücrelerin hayat süresini uzatmaktadır Günlük meyve tüketiminin 12 porsiyonunun bu meyvelere ayrılması, hayat süresini uzatmanın yanı sıra yürek ve damar hastalıkları ile karaciğer, safra yolları, meme, pankreas gibi kanserler ile ilgili riskleri en aza indirmektedir h4 Zerdeçal kanserden korurh4 img alt src http:bilgilihocamcominternaldatashemkilovermehemdekanserionleme5c2d4631aeb7f Zerdeçal vücutta iyi bir cerahat gidericidir Bu özelliği sebebiyle kansere karşısında koruyucu olduğu düşünülmektedir Toz ya da taze hali ile jurnal beslenmeye eklenebilir h4 Domates, karpuz ve kayısı prostat kanserine karşısında koruyucu birer kalkandırh4 img alt src http:bilgilihocamcominternaldatashemkilovermehemdekanserionleme5c2d4633d77b8 Domates, karpuz, kayısı gibi kırmızı ve turuncu renkteki besinlerin içinde bulunan likopen kaslı bir antioksidandır Prostat ve rahim ağzı kanserine aleyhinde korucu etkileri vardır h4 Süt ve süt ürünleri ile birçok kanserde etkinh4 img alt src http:bilgilihocamcominternaldatashemkilovermehemdekanserionleme5c2d463649a7a Yoğurt, süt, ayran, peynir ve tereyağı gibi süt ürünleri ile aspir yağında bulunan konjuge linoleik asit (CLA) obezite, yağlanma, şeker hastalığı ve kanser riskini azaltmaktadır Günlük tüketim miktarlarında aşırıya kaçılmadan tüketilen süt ürünleri, bağışıklığın güçlenmesine de katkıda bulunmaktadır h4 Prostat ve sütun kanserine karşısında sarımsağı fazla tüketinh4 img alt src http:bilgilihocamcominternaldatashemkilovermehemdekanserionleme5c2d4637c9b58 Sarımsağın içinde bol miktarda yer alan alil sülfür, DNA hasarını onarma, bağışıklığı artırma ve kansere sebep olabilen serbest radikallerin etkilerini azaltma konularında öne çıkmaktadır Sarımsak; mide, prostat ve kalın bağırsak kanserlerine karşı koruyucudur Olası olduğunca ham tüketmeye kastetmek, faydalı maddelerin korunması açısından önemlidir Sarımsak dıştan karnabahar, brokoli, pırasa gibi sülfürlü bileşikler ve selenyum taşıyan besinler de kansere karşısında koruyucudur h4 Balık, keten tohumu, semiz otu ve ceviz h4 img alt src http:bilgilihocamcominternaldatashemkilovermehemdekanserionleme5c2d463973543 Balıklarda bolca bulunan Omega3, keten tohumu semizotu ve ceviz gibi bitkisel kaynaklarda da bulunmaktadır Meme, kalınbağırsak, pankreas ve prostat kanserlerinin gelişme riskini azaltır Haftada 23 kez balık tüketimi omega3 den varlıklı besin açısından önemlidir Balığın kızartılmadan buğulama veya ızgara yapılarak tüketilmesi gerekir sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
 
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,309Kullanıcılar
khanjarSon üye
Üst Alt