bilgisayarci
FD Üye
Hem Kışlık Hem Sosluk Yağ Biberi Tarifim İçin Malzemeler
- 9 kg yağ biberi
- 1 demet maydanoz
- 2 yada 3 baş sarımsak
- 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 1 su bardağı üzüm sirkesi yada elma sirkesi (İsteğe bağlı)
- 1 su bardağı zeytinyağı
Hem Kışlık Hem Sosluk Yağ Biberi Tarifim Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağ biberlerimizi, 1 tepsi 1 tepsi olarak fırınımıza atıyoruz ocağımızı kirletmemesi amaçlı fırında daha temiz ve porpulanması güzel oluyor.
- Daha sonrasında boş bir borcam yardımı ile fırından çıkan biberlerimizi oraya koyup poşet yarımı ile ağzını kapatıyoruz.
- Havasını ve suyunu almak amacı ile aradan bi 10 dk geçtikten sonra üst kabuklarını soyuyoruz biberlerimizin.
- Ekmek tahtasının üzerine aşıp biberlerimiz orta ebatta bıçak yardımıyla kesiyoruz.
- Bütün biberlerimizin işlemi bittikten sonra geniş bir tepsi ya da kapta harmanlayacağımız şekilde biberlerimizi aktarıyoruz.
- Daha sonra maydanoz ve sarımsaklarımızı üzerine ekliyoruz.
- Diğer malzemelerimizde olmak üzere hepsini karıştırıyoruz.
- Karıştırdıktan sonra ağzını yine bir poşet yarımıyla 1 ya da 2 saat dinlenmesi için bekletiyoruz.
- Daha sonrasında elimizde evimizde nasıl kavanozumuz varda hepsini dağıtıyoruz ve geniş bir tencere içinde kavanozlarımızın havasını almak amacıyla ters bir şekilde koyuyoruz.
- 15 dakika kaynattıktan sonra alıyoruz ve 1 gün bekletiyoruz yine ters şekilde yani kavanozlarımızın kapak kısmı aşağıya bakacak şekilde. Daha sonrasında afiyet olsun ????