
Hem Köfteli Hem Sebzeli Fırın Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram kıyma
- 1 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 adet soğan
- 3 yada 4 adet sarımsak
- 1 kasık sosu için biber salçası
- 1 tutam karabiber
- Toz biber
- Kekik
- Tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Hem Köfteli Hem Sebzeli Fırın Yemeği Tanımı Yapılışı
- Evvel köfteyi içine soğan rendeleyip galeta unu ekleyip 1 kasık sıvı yağ tuz baharat atıp yoğuralım.
- Buzdolabında biz öteki gereçleri ayarlayana kadar dinlendirelim.
- Patatesi patlıcanı soğanı havucu sarımsağı bir kaba iri doğradıktan sonra üzerine baharatları ve sıvı yağı ile ellerimizle harmanlayalım.
- Daha sonra tepsimize yerleştirelim köfteleride üzerine ekledikten sonra üzerine 1, 5 bardak suyla biber salçasını eritip üzerine dökelim.
- Üzerlerine modül kesim tereyağı koyalım üzerini kapatıp 45 dakika 250 derecede fırına atalım. Afiyet olsun
.