teknolojiuzmani
FD Üye
Hem Sade Hem Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet haşlanmış patates
- Bir avuç maydanoz
- Pul biber
- Tuz
- Karabiber
Hem Sade Hem Patatesli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için olan materyallerin hepsini bir kaba alıp ele yapışan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuralım.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini streç sinema ile kapatalım. 1 saat mayalansın.
- Haşlanmış patateslerimizi ezelim.
- Baharatlarımızı ve ince kıyım maydanozumuzu katıp yoğuralım.
- Beze üzere toplar hazırlayalım. 4 adet top çıkıyor.
- Mayalanan hamuru tezgaha un serip üzerine koyup bir kez daha yoğuralım.
- 8 modüle bölelim.
- Bezeleyelim.
- Üzerlerine pak bir örtü örtüp 10 dk daha dinlendirelim.
- Uygun bir tavayı ocağa alalım, ısıtalım.
- Bezemizi açıp ortasına patatesli harçı koyup tekrar beze haline getirelim.
- Tekrar açalım.
- Tavamıza alalım.
- 3 4 sefer karşıt düz ederek pişirelim.
- Sade olanların içine patates harcı koymadan direkt açıp tavamıza alalım.
- 3-4 kez zıt düz edip pişirelim.Afiyetler olsun????.