Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hem Sade Hem Patatesli Bazlama

Hem Sade Hem Patatesli Bazlama

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Hem Sade Hem Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
  • 2 adet haşlanmış patates
  • Bir avuç maydanoz
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Hem Sade Hem Patatesli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için olan materyallerin hepsini bir kaba alıp ele yapışan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuralım.
  2. Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini streç sinema ile kapatalım. 1 saat mayalansın.
  3. Haşlanmış patateslerimizi ezelim.
  4. Baharatlarımızı ve ince kıyım maydanozumuzu katıp yoğuralım.
  5. Beze üzere toplar hazırlayalım. 4 adet top çıkıyor.
  6. Mayalanan hamuru tezgaha un serip üzerine koyup bir kez daha yoğuralım.
  7. 8 modüle bölelim.
  8. Bezeleyelim.
  9. Üzerlerine pak bir örtü örtüp 10 dk daha dinlendirelim.
  10. Uygun bir tavayı ocağa alalım, ısıtalım.
  11. Bezemizi açıp ortasına patatesli harçı koyup tekrar beze haline getirelim.
  12. Tekrar açalım.
  13. Tavamıza alalım.
  14. 3 4 sefer karşıt düz ederek pişirelim.
  15. Sade olanların içine patates harcı koymadan direkt açıp tavamıza alalım.
  16. 3-4 kez zıt düz edip pişirelim.Afiyetler olsun????.
Hem Sade Hem Patatesli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Patatesli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un1 adet instant maya2 su bardağı ılık su3 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuzhamurun içi için de;2 adet büyük boy patates5-6 dal maydanoz1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı karabiber2 tatlı kaşığı tuz Patatesli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Yumuşacık Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 2,5 su bardağı süt1 su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı şekerYarım paket yaş maya1 yemek kaşığı tuzAldığı kadar un (6-7 bardak alır ) İç harç için; 4-5 adet orta uzunluk patates2 adet orta uzunluk soğanYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Patatesli Bazlama Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 2 su bardağı ılık su1,5 tatlı kaşığı dolusu tuz1 tatlı kaşığı şeker1 yemek kaşığı kuru mayaAldığı kadar un İç harcı için: 3-4 adet haşlanmış patates1 su bardağı kaşar peyniri rendesiTuz, pul biber Üzeri için : Tereyağ Patatesli Bazlama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Velibah (Patatesli Bazlama) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un2 su bardağı ılık su5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı kurumaya (Yaş mayada kullanabilirsiniz)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker İç harcı için; 3 adet patates1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı tozbiberi1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Çok Pratik Tavada Patatesli Bazlama Tanımı (Videolu) İçin Gereçler 500 gr patates (5-6 adet)7 su bardağı un (Yaklaşık 1 kilo)1 tatlı kaşığı şeker1 paket yaş maya yada 1 paket kuru maya3 çay kaşığı tuz2 su bardağı su Su bardağı ölçüm 200 ml dir Çok Pratik Tavada Patatesli Bazlama Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt