
Hem Taze Hem Salamura Peynir Yapıyoruz Otlu Peynir Yapılışı İçin Gereçler
- 4 kilo süt
- 2 yemek kaşığı dolusu iri tuz
- 1 fincan + 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı iri tuz
Hem Taze Hem Salamura Peynir Yapıyoruz Otlu Peynir Tanımı Yapılışı
- Kaynattığımız süte ocağın altını kapatmadan tuz, sirke ekliyoruz ve 1 çeşit karıştırıyoruz. Süt kaynadıkça kesilmeye başlayacaktır.
- Ortada karıştırın ve 5 ile 8 dakika içerisinde büsbütün istediğimiz kesilme oluşmuş olacaktır. Bir tencere üzerine süzgeç koyarak tülbent ya da yoğurt süzme örtüsü örtüyoruz, sütü süzüyoruz.
- 1 saat suyunu süzmesi için dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Suyu süzülen peynirin üzerine bir yük koyarak 1 gece bu biçimde buzdolabında dinlendiriyoruz. Çok fazla yük koymayın yoksa sert kuru bir peynir elde edersiniz.
- Sonraki gün salamura olarak yapacağımız peyniri dilimlere kesiyoruz ve su + tuz karışımı hazırlayarak salamura kavanozuna bu peynir ile koyarak buz dolabında 25 gün dinlendiriyoruz.
- Taze yemeklik peynirleri ben 4-5 kısım dereotu ve başka olarak 1, 5 tatlı kaşığı çörekotu ile ezerek harmanladım. Bu basamak tercihinize kalmış. Minik toplar oluşturarak kavanozlara dolduruyoruz.
- Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı etkiliyoruz, geri kalanını ise sıvı yağ ile tamamlıyoruz. Bu hazırladığımız peynirleri taze taze istediğiniz vakit tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.