Hem Yumuşak Hemde Çıtır Tırtıl Pişi Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağı un ortalama
- 100 gram beyaz peynir
- 1 su bardağı kadar susam
- Kızartmak için sıvı yağ
Hem Yumuşak Hemde Çıtır Tırtıl Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- yoğurma kabının içine şekeri sütü ve mayayı alıp karıştırıyoruz.
- Un hariç öteki malzemeleride karıştırıp dikkatli olarak unu ek ediyoruz ele yapışmayan hamur yapıyoruz.
- Sıcak ortamda üzerini örterek mayalama süreci yapıyoruz.
- Mayalanan hamuru mandalina kadar büyüklükte bezeler yapıp kenara alalım.
- Pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve üst kısmına fırçayla süt sürüyoruz susam serpip elimizle bastıralım yavaşça hamuru karşıt çeviriyoruz tekrar süt sürüp pizza aparatıyla yarısına kadar çizikler yapalım.
- Kesik olmayan yerine peynir koyup rulo yaparak pişi hamurunu 10 dakika kadar üzerini örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
- Tavaya yağı alıp kızdıralım orta ateşte pişileri kızartalım pişileri sıcak olarak tüketebilirsiniz afiyet olsun.