Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hem Yumuşak Hemde Çıtır Tırtıl Pişi

Hem Yumuşak Hemde Çıtır Tırtıl Pişi
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hem-yumusak-hemde-citir-tirtil-pisi.jpg

Hem Yumuşak Hemde Çıtır Tırtıl Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un ortalama
İç materyali için;
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 su bardağı kadar susam
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hem Yumuşak Hemde Çıtır Tırtıl Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. yoğurma kabının içine şekeri sütü ve mayayı alıp karıştırıyoruz.
  2. Un hariç öteki malzemeleride karıştırıp dikkatli olarak unu ek ediyoruz ele yapışmayan hamur yapıyoruz.
  3. Sıcak ortamda üzerini örterek mayalama süreci yapıyoruz.
  4. Mayalanan hamuru mandalina kadar büyüklükte bezeler yapıp kenara alalım.
  5. Pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve üst kısmına fırçayla süt sürüyoruz susam serpip elimizle bastıralım yavaşça hamuru karşıt çeviriyoruz tekrar süt sürüp pizza aparatıyla yarısına kadar çizikler yapalım.
  6. Kesik olmayan yerine peynir koyup rulo yaparak pişi hamurunu 10 dakika kadar üzerini örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. Tavaya yağı alıp kızdıralım orta ateşte pişileri kızartalım pişileri sıcak olarak tüketebilirsiniz afiyet olsun.
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt