Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hengel (Hınkel)

Hengel (Hınkel)
0
40

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
hengel-hinkel.jpg

Hengel (Hınkel) Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Sert bir hamur olması lazım)
İç harcı için;
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet haşlanmış patates
  • Yarım kg az yağlı kıyma
  • 1 paket margarin
  • Tuz, karabiber, kimyon, toz biber
Haşlamak için;
  • 2 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hengel (Hınkel) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için gerekli malzemelerin hepsini ekleyip yavaş yavaş su katarak sert bir hamur elde edin ve dinlenmeye bırakın.
  2. İç harcı için; kıymayı tencereye alın ve yağıda ekleyerek kavurun soğanları da ekleyin ve soğanlar ölünceye kadar kavurun.
  3. Haşlanmış patatesleri ezin ve kıymalı harca ekleyip iyice karıştırın baharatlarıda ekleyip soğumaya bırakın.
  4. Hamuru eşit bezeler haline getirin ve oklava ile açın.
  5. Çok ince olmayacak şekilde açılan hamuru bardak yardımı ile daire şeklinde kesin.
  6. İçine harçtan koyarak yarım ay şeklinde kapatın.
  7. Pişirmek için tencereye suyu alın ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynatın.
  8. Kaynayan suyun içine hıngelleri atın ve 5 dakika kadar kaynatıp kevgir yardımıyla çekin.
  9. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı eritip dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hengel (Hınkel) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,507Konular
982,857Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt