Hengel (Hınkel) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Sert bir hamur olması lazım)
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet haşlanmış patates
- Yarım kg az yağlı kıyma
- 1 paket margarin
- Tuz, karabiber, kimyon, toz biber
- 2 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hengel (Hınkel) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için gerekli malzemelerin hepsini ekleyip yavaş yavaş su katarak sert bir hamur elde edin ve dinlenmeye bırakın.
- İç harcı için; kıymayı tencereye alın ve yağıda ekleyerek kavurun soğanları da ekleyin ve soğanlar ölünceye kadar kavurun.
- Haşlanmış patatesleri ezin ve kıymalı harca ekleyip iyice karıştırın baharatlarıda ekleyip soğumaya bırakın.
- Hamuru eşit bezeler haline getirin ve oklava ile açın.
- Çok ince olmayacak şekilde açılan hamuru bardak yardımı ile daire şeklinde kesin.
- İçine harçtan koyarak yarım ay şeklinde kapatın.
- Pişirmek için tencereye suyu alın ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynatın.
- Kaynayan suyun içine hıngelleri atın ve 5 dakika kadar kaynatıp kevgir yardımıyla çekin.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı eritip dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.