Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hengel

Hengel
0
71

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
hengel-3.jpg

Hengel Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un (ben 2, 5 su bardağı un kullandım)
Sosu için;
  • 1 büyük soğan
  • 300 gram kıyma
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yoğurt
Üzeri için
  • Pul biber
  • Nane

Hengel Tanımı Yapılışı

  1. Yumurta, tuz ve su derin bir kaba alınır.
  2. Sert bir hamur elde edene kadar un eklenip, düzgünce yoğrulur.
  3. 4 adet beze biçiminde bölünerek yarım saat kadar üzeri örtülü biçimde dinlendirilir.
  4. Sos için soğan piyazlık doğranıp az yağda kavrulur.
  5. Kıyma eklenip, pişene kadar kavrulur. Salça ve tuz eklenip sos hazırlanır.
  6. Hamur dinlendikten sonra, merdane yardımıyla bezeler açılır.
  7. Mantı hamuru kalınlığında açılıp, küçük kare biçiminde kesilir.
  8. Yarım tencere kaynar suya, 1 tatlı kaşığı tuz atılır. Kesilen hamurlar pişene kadar haşlanıp süzülür.
  9. Tabağa alınan porsiyon üzerine evvel yoğurt, kıymalı sos ve pulbiber ile servis yapılır. Afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt