![hengel-3.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/16/hengel-3.jpg)
Hengel Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un (ben 2, 5 su bardağı un kullandım)
- 1 büyük soğan
- 300 gram kıyma
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Yoğurt
- Pul biber
- Nane
Hengel Tanımı Yapılışı
- Yumurta, tuz ve su derin bir kaba alınır.
- Sert bir hamur elde edene kadar un eklenip, düzgünce yoğrulur.
- 4 adet beze biçiminde bölünerek yarım saat kadar üzeri örtülü biçimde dinlendirilir.
- Sos için soğan piyazlık doğranıp az yağda kavrulur.
- Kıyma eklenip, pişene kadar kavrulur. Salça ve tuz eklenip sos hazırlanır.
- Hamur dinlendikten sonra, merdane yardımıyla bezeler açılır.
- Mantı hamuru kalınlığında açılıp, küçük kare biçiminde kesilir.
- Yarım tencere kaynar suya, 1 tatlı kaşığı tuz atılır. Kesilen hamurlar pişene kadar haşlanıp süzülür.
- Tabağa alınan porsiyon üzerine evvel yoğurt, kıymalı sos ve pulbiber ile servis yapılır. Afiyet olsun.