Yemeklerimize tat katan baharatların sağlığınız için ne dek faydalı olduğunu biliyor musunuz? İşte kekik, safran, kim yon, zencefil, tarçın ve öteki bütün baharatların şahane faydalarıherderdedevabaharatlar5c43d3f00d7a3jpegalt Her derde deva baharatlar!Safran: Safranla özellikle pilavları renklendirip, tatlandırabilirsiniz Antioksidan özelliği olan safran damar yapısını koruyor ve vücuttaki iltihabi reaksiyonu azaltıyor Bunların yanı sıra kolesterolü düşürücü etkisi de mevcutherderdedevabaharatlar5c43d3f023cd9jpegalt Her derde deva baharatlar!Kekik: Et yemeklerinin vazgeçilmezi olan kekik, antioksidan ve irin azaltıcı etkisiyle damar sağlığının korunmasına katkıda bulunuyor Kekiğin buna ilave olarak kolesterol düşürücü etkisi de varherderdedevabaharatlar5c43d3f0334e3jpegalt Her derde deva baharatlar!Kişniş: Et yemeklerini lezzetlendirebileceğiniz kişniş epeyce yardımsever bir baharat Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirip, hazımsızlığa iyi gelmesinin dışarıya kan kolesterol seviyelerini de düşürüyor ve hipertansiyon kontrolüne katkıda bulunuyorherderdedevabaharatlar5c43d3f041395jpegalt Her derde deva baharatlar!Kimyon: Kuru baklagillerle yapılan yemeklerin vazgeçilmezi olan kimyon vücutta iltihabi reaksiyonu azaltıyor Keza kan şekerini düşürmeye, kan basıncını düzenlemeye katkı sağlıyor ve kanı sulandırarak damar sağlığına olumlu tesir yapıyorherderdedevabaharatlar5c43d3f04eeb2jpegalt Her derde deva baharatlar!Zencefil: Sebze yemekleri ve fırınlanmış balık yemeklerini tatlandırıyor Vücudun direncini arttıran zencefilin antioksidan ve iltihap azaltıcı etkisi var Zencefil damar duvarları üzerinde olumlu etki yaparak tansiyonun kontrolünü de kolaylaştırıyorherderdedevabaharatlar5c43d3f059468jpegalt Her derde deva baharatlar!Sumak: Salata ve sebze yemeklerinde kullanılan sumak kan şeker seviyesinin düşmesine üstünlük sağlıyor Bu sayede damarlar şekerin zararlı etkilerinden korunmuş oluyorherderdedevabaharatlar5c43d3f0612d1jpegalt Her derde deva baharatlar!Nane: Hem et, keza sebze yemeklerini tatlandıran nane antioksidan etkisiyle damarları koruyor Yürek ritminin ve kan basıncının düzenlenmesinde faydalı oluyor Bunların yanı sıra gerginlik giderici ve vücuda rahatlık verici etkisi de varherderdedevabaharatlar5c43d3f242cf2jpegalt Her derde deva baharatlar!Karabiber: Çorbaların vazgeçilmezi olan karabiberde de antioksidan ve iltihap azaltıcı tesir mevcut Karabiber hem yağ hücrelerinin yıkımını arttırarak kilo vermeyi de kolaylaştırıyorherderdedevabaharatlar5c43d3f25576fjpegalt Her derde deva baharatlar!Tarçın: Tarçın ülkemizde daha fazla tatlılarda kullanılsa da, Uzakta Doğu mutfağına alaka duyanların yemeklerde vazgeçemedikleri bir baharat Tarçının bununla birlikte kolesterol ve kan şekerini düşürücü etkisi de var Günlük 1 akarsu kaşığı tüketildiğinde yürek damar sağlığına da katkıda bulunuyorherderdedevabaharatlar5c43d3f26ded8jpegalt Her derde deva baharatlar!Sarımsak tozu: Manâlı bir antioksidan olan kuru sarımsak soframızın vazgeçilmez baharatlarından Sarımsak tozu yemeklere tat katmasının yanı sıra kan basıncının kontrolünde de yarar sağlıyorherderdedevabaharatlar5c43d3f286a5bjpegalt Her derde deva baharatlar!Zerde: Zencefil gibi antioksidan ve irin azaltan etkiye sahip olan zerdeyle bilhassa pilavları renklendirip, tatlandırabilirsiniz Vücudun savunma mekanizmasını güçlendiren bu baharat damar duvarlarını koruyarak yüksek kan basıncı kontrolüne de tezgâhtar oluyorherderdedevabaharatlar5c43d3f2af51fjpegalt Her derde deva baharatlar!