elektronikci
FD Üye
Her Kaygıya Deva Tavuk Suyuna Çorba Tanımı İçin Materyaller
Tavuk suyu için;
- 1 litre su
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 2 adet tavuk göğsü
- Birkaç kısım kereviz sapı yahut maydanoz
- 3 yemek kaşığı şehriye
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Her Sıkıntıya Deva Tavuk Suyuna Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir tencereye 1 litre su,tavuk göğsü patates,havuç ,sarımsak ve kereviz saplarını koyup kaynatıyoruz.
- Tavuksuyu kaynadıktan sonra farklı bir tencere suyu süzüyoruz. Ve tavukları didikliyoruz.
- Süzdüğümüz tavuk suyunun içine tereyağını atıp kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynamaya başlayınca şehriyeleri ek ediyoruz bir iki dakika sonra da tavukları ek edip tekrar kaynatıyoruz.
- Terbiyesi için yoğurt ve bir limonu bir kapta çırpıyoruz.
- Tavuksuyu kaynamaya başlayınca bir kepçe terbiyenin içerisine yavaş yavaş ek ediyoruz.
- Terbiye düzgünce karıştıktan sonra çorbanın içine ek ediyoruz.
- Terbiyeyi çorbanın içine ek ederken ocağın altını en kısığa getiriyorum. Ve çorbamızı karıştırıyoruz.
- Çorbamız kaynadıktan sonra üzerine farklı bir tavada tereyağı, nane ve pul biberi kavurup döküyoruz. Afiyet olsun.