Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Her öğrenci ortalama 3 kitap okudu

Her öğrenci ortalama 3 kitap okudu
0
66

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Her öğrenci sıradan 3 kitap okudu Öğrencilerin sanal karnelerine öğretmenleri kadar yazılan kitap isimlerine kadar 20072008 öğretim yılının birinci döneminde her öğrenci ortalama 3 kitap okudu 10 milyon 675 bin ilköğretim öğrencisi, birinci dönemde 32 milyon 35 bin kitap okudu Kitap okumada bir öğrenciye 7,8 kitap düşen Burdur ile 7,2 kitap düşen Isparta başı çekti Bunları Karabük, Trabzon, Afyon ve Kütahya izledi Bu illerde bir öğrenci sıradan 5'in üstünde kitap okudu minimum kitap okunan iller ise öğrenci başına 12 kitap düşen Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Gaziantep ve Iğdır oldu Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın istatistiklerine kadar ilköğretim öğrencileri birinci dönemde 'kitap kurdu' oldu Bakanlığın belirlediği 100 Temel Eser'den sonra kitap okuma alışkanlığının arttığı görülürken, çoğu okuldaki kitap okuma saati de okuma alışkanlığını geliştirdi İlköğretim öğrencilerinin en fazla okuduğu ilk dört kitap; Pinokyo, Heidi, Peter Pan ve Polyanna oldu Pinokyo 300 bine yakın, Peter Pan, Heidi ve Polyanna ise 200 bine yakın sayıda okundu Bunları 'Yalnız Efe, Falaka, Hazine Adası, Alice Harikalar Diyarında, Mutlu Prens, Kırmızı Başlıklı Kız, 80 Günde Devri Alem, Robin Hood, Çizmeli Kedi ve Ezop Masalları' izledi Bu kitaplar 100 binden pozitif öğrenci göre okundu En çok okunanlar listesinin birincil 7 sırası ile ilk 50'nin 27'si, bakanlığın öğrenciler için belirlediği 100 Temel Eser içinden çıktı 40 binin üzerinde okunan ilk 50 kitabın 23 tanesinin 100 Esas Eser'in dışarıda olması uyarı çekerken, bunlar da daha çok çizgi filmi yapılan çocuk kitapları oldu Türk toplumunun okuma alışkanlığı açısından iç açıcı durumda olmadığını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 40 milyon kişinin hiç kitap okumadığı Türkiye'de öğrencilerin bu durumu değiştirdiğini kaydetti Okullarda kitap okuma saatleri olduğunu, velilerin de çocuklarının elinde kitap gördüğünü anlatan Bakan Çelik, tatillerde de öğrencilerden kitap okumalarını istedi Ahenkli kitap okuma alışkanlığı açısından öteki ülkelere göre Türkiye'nin durumunu 'hazin ve trajik' olarak değerlendiren Çelik, Türk toplumunun kitabın yerine televizyonu seçim ettiğini ifade etti Kitap okumanın 'boş zaman işi' olmadığını vurgulayan Çelik, kitabın insanların bütün duyu organlarını işletmesini sağlarken televizyonun yalnızca göze hitap ettiğine uyarı çekti  

858,506Konular
983,048Mesajlar
33,111Kullanıcılar
SefaisyouSon üye
Üst Alt