Herkesin Bayıldığı Tarak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı tepeleme tuzsuz tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
- 1 kase dövülmüş ceviz yada fındık
- 1 çay bardağı kadar irmik (şekil verirken)
- 3 su bardak şeker
- 3 su bardak su
- 1 dilim limon
Herkesin Bayıldığı Tarak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Önce şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dakika daha kaynatılır içine bir dilim limon bırakılır. Şerbet hazır olunca ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
- Hamuru için; tereyağ, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve alabildiği kadar unu bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz. Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde elde etmemiz gerekiyor. Hamurumuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde modüller haline getiriyoruz.
- İrmiğe bulayıp tarağın üzerine bastırıp içine bir tatlı kaşığı ceviz koyup ağzını kapatıp hal veriyoruz.
- Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Tepsiyi fırından çıkarıp birinci sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.