Herkesin Beğendiği Fasulye Tanımım İçin Gereçler
- 3 su bardağı fasulye
- Yarım kilo karışık hem kemikli hemde sığma et karışımı
- 4 çorba kepçesi yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 1.⁵ yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 1,5 litreye yakın su (6 su bardağı) kadar
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığından az beş türlü baharat
Herkesin Beğendiği Fasulye Tanımım Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Not fasulyeleri ve etlerin pişirme mühleti ve su eklemesi değişiklik gösterebilir göz kararı yapabilirsiniz ben eti kendi suyunda pişirdim kâfi oldu şayet ettiniz sertse iki su bardağı su ekleyip önden haşlayın.
- Fasulyeyi geceden sıcak suda bekletiyoruz.
- Etlerimizi düdüklü tencere ye alalım evvel yağda kızartalım kendi suyunu salıp bitene kadar bir yarım saat pişirelim.
- Akabinde etle birlikte salçaları kavurun.
- Fasulyeleri ekleyin bir iki karışımdan sonra suyunu ekleyin kaynamaya başlayan fasulyenin içine uzunlamasına kestiğimiz biberi, iki yada dört e böldüğümüz sarımsağı ekleyin tuzu baharatı ekleyin.
- Düdüklünün ağzını kapatıp kaynamaya başladıktan sonra 40 dakika pişirmeye bırakın. Yemeğiniz hazır afiyet olsun.