
Herkesin Hayran Kalacağı Armutlu Altın Damlacık Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 125 gram tereyağı
- 100 gram şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 1 yumurta
- 1 çimdik tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tane limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı un
- 1 poşet vanilyalı puding
- 500 ml süt ile pişirilecek
- 500 gram labne
- Yarım limon suyu
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurtanın sarısı (Akı ayrı bir kaba ayrılacak)
- 1 vanilya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2-3 tane kabuğu soyulmuş ve suda haşlanarak yumuşamış armut
Herkesin Hayran Kalacağı Armutlu Altın Damlacık Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemeleri yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. 28 cm kelepçeli kek kalıbına hamur kenarlara gelecek şekilde yerleştirilir.
- Taban çatalla birkaç yerinden delinir.
- İkiye kestiğiniz armutlar hamurun üzerine düz yerleri alta gelecek şekilde sıralanır. Pudingi 500 ml sütle pişirilir ve arada karıştırılarak soğutulur.
- Soğuyan pudinge 1 tam yumurta, 2 yumurta sarısı, sıvı yağ, vanilya, limon suyu, nişasta ve labne de katılarak homojen bir kıvama gelene kadar mikserle çırpılır. Karışım armutların üzerine dökülür.
- Üzeri düzeltilerek önden hafif ısıtılan 150 derece fırında 50 dk pişirilir.
- Pasta pişerken yumurta akı 3 kaşık şekerle birlikte sertleşip, sert krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır.
- 50 dk sonunda fırın söndürülmeden pasta fırından yavaşça çıkarılır ve üzerine şekerle çırpılmış yumurta akı sürülür.
- Tekrar yavaşça fırına koyularak 10 dk daha pişirilir. Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletilir ve kelepçeden ayrılmaz.
- İlk çıktığında üzerindeki damlacıklar olmayacaktır. Soğudukça damlalar yavaş yavaş belirmeye başlar. Mümkünse 1 gece dolapta bekletin. Afiyet olsun ????.