Herkesin Hayran Kalacağı Çıtır Çıtır Su Böreği Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 3 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su
- 2-3 su bardağı un
- Kaşar peynir
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Tuz
- (miktarı isteğinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 100gr tereyağı
Herkesin Hayran Kalacağı Çıtır Çıtır Su Böreği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamur materyallerini karıştırıp, yeterlice yoğuruyoruz.
- Hamur biraz sert bir kıvamda olacak.
- Yoğurduğumuz hamuru dinlenmesi için 5dakika kadar bekletiyoruz.
- Hamuru 8e bölüyoruz bezeler haline getiriyoruz.
- Bezeleri biraz dinlendirelim. O sırada iç harcı hazırlayabiliriz.
- Bezeleri bol unla incecik olacak halde açalım.
- Son 2 beze kalınca tencereye su koyalım.
- İçerisine tuz ve sıvı yağ ekleyelim (hamur birbirine yapışmaması için) ocağın altını açalım.
- Su kaynayıncaya kadar kalan iki bezeyi de açalım.
- Başka bir kaba da soğuk su koyalım.
- Birinci yufkayı yağladığımız fırın tepsisine serelim.
- Üzerine erittiğimiz tereyağını sürelim.
- İkinci yufkayı kaynayan suyun içerisine koyalım. Hamur yapışmaması için bir kaşık sayesiyle karıştıralım.
- 30 saniye boyunca kaynar su da yufkayı haşlayalım.
- Sıcak sudan çıkartıp soğuk suya alalım.
- Soğuk sudan çıkartıp suyunu süzelim.
- Gelişi hoş kırışık bir formda tepsiye serelim.
- Üzerine tekrar tereyağı sürelim.
- Başka yufkalarda da son 1 yufka kalana kadar birebir kademeleri tekrarlayalım.
- Her iki yufkada bir soğuk suyu değiştirelim. Zira sıcak hamurdan ötürü soğuk su ılıyacaktır.
- 4 yufka kaldığı sırada iç harcı serpelim her tarafa gelecek halde.
- En üstteki yufkayı sıcak su da haşlamadan kullanacağız.
- En alttaki yufkanın kenarlarını bohça üzere katlayalım. Kenarlarını hoş görünmesi için.
- En üstteki yufkayı da kırışık koyalım kenarlarını düzeltelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında alt üstü kızarana kadar pişirelim.
- Son olarak pişen böreği öteki bir tepsi yardımı ile karşıt çevirelim ve bu biçimde servis edelim.
Şimdiden afiyet olsun ????.