Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Herkesin Hayran Kalacağı Çıtır Çıtır Su Böreği

Herkesin Hayran Kalacağı Çıtır Çıtır Su Böreği
0
98

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
herkesin-hayran-kalacagi-citir-citir-bir-su-boregi.jpg

Herkesin Hayran Kalacağı Çıtır Çıtır Su Böreği Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 3 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su
  • 2-3 su bardağı un
İç harcı için:
  • Kaşar peynir
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Tuz
  • (miktarı isteğinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
Ortasına sürmek için:
  • 100gr tereyağı

Herkesin Hayran Kalacağı Çıtır Çıtır Su Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle hamur materyallerini karıştırıp, yeterlice yoğuruyoruz.
  2. Hamur biraz sert bir kıvamda olacak.
  3. Yoğurduğumuz hamuru dinlenmesi için 5dakika kadar bekletiyoruz.
  4. Hamuru 8e bölüyoruz bezeler haline getiriyoruz.
  5. Bezeleri biraz dinlendirelim. O sırada iç harcı hazırlayabiliriz.
  6. Bezeleri bol unla incecik olacak halde açalım.
  7. Son 2 beze kalınca tencereye su koyalım.
  8. İçerisine tuz ve sıvı yağ ekleyelim (hamur birbirine yapışmaması için) ocağın altını açalım.
  9. Su kaynayıncaya kadar kalan iki bezeyi de açalım.
  10. Başka bir kaba da soğuk su koyalım.
  11. Birinci yufkayı yağladığımız fırın tepsisine serelim.
  12. Üzerine erittiğimiz tereyağını sürelim.
  13. İkinci yufkayı kaynayan suyun içerisine koyalım. Hamur yapışmaması için bir kaşık sayesiyle karıştıralım.
  14. 30 saniye boyunca kaynar su da yufkayı haşlayalım.
  15. Sıcak sudan çıkartıp soğuk suya alalım.
  16. Soğuk sudan çıkartıp suyunu süzelim.
  17. Gelişi hoş kırışık bir formda tepsiye serelim.
  18. Üzerine tekrar tereyağı sürelim.
  19. Başka yufkalarda da son 1 yufka kalana kadar birebir kademeleri tekrarlayalım.
  20. Her iki yufkada bir soğuk suyu değiştirelim. Zira sıcak hamurdan ötürü soğuk su ılıyacaktır.
  21. 4 yufka kaldığı sırada iç harcı serpelim her tarafa gelecek halde.
  22. En üstteki yufkayı sıcak su da haşlamadan kullanacağız.
  23. En alttaki yufkanın kenarlarını bohça üzere katlayalım. Kenarlarını hoş görünmesi için.
  24. En üstteki yufkayı da kırışık koyalım kenarlarını düzeltelim.
  25. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında alt üstü kızarana kadar pişirelim.
  26. Son olarak pişen böreği öteki bir tepsi yardımı ile karşıt çevirelim ve bu biçimde servis edelim.
Böreğinizi gören herkes size hayran kalacak.

Şimdiden afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Çıtır Çıtır Fırında Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler 1 kg böreklik yufka1,5 su bardağı sıvı yağ1,5 su bardağı un4 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozu İç harcı 200 gr beyaz peynirİsteğe bağlı maydanoz Çıtır Çıtır Fırında Sigara Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Çıtır Çıtır Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; Yaklaşık 3 – 4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 – 1.5 su bardağı su İç harcı için (İç harcını dilediğiniz gibi yapabilirsiniz ben patatesli yaptım) 3 adet orta boy patates1 yemek kaşığı salça2 yemek kaşığı sıvı yağTuzKarabiberKırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Çıtır Su Böreği Tanımı İçin Gereçler 700 gram baklavalık böreklik yufka(ince olan) Sosu için; 4 adet yumurta1,5 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı suYarım paket kabartma tozu2 yemek kaşığı unTuz(damağınıza göre) İç harcı için; 1 kalıp beyaz peynirBu sefer değişiklik olsun diye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Su Böreği (12 Kat) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 6 adet yumurta1 yemek kaşığı tuz4,5 su bardağı un ( yumurtanın büyüklüğüne bağlı) Orta katlar için: 300 gram tereyağYarım çay bardağı sıvıyağBeyaz peynirKaşar peynirMaydanoz Su Böreği (12 Kat) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Çıtır Çıtır Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yufka İç harcı için 300 gram kıyma3 yemek kaşığı sıvı yağ3 adet soğan1 çay bardağı ince bulgurYarım su bardağı cevizTuz, karabiber, pulbiber Sosu için 1su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ Bulamak için 1 yumurtaGaleta unu Çıtır Çıtır Avcı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt