Herkesin Sevdiği Lezzet Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı kaynamış su
- 4-5 kısım yeşil soğan
- Çeyrek demet maydanoz
- 6-7 yaprak kıvırcık
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet salatalık turşusu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Zeytinyağı
Herkesin Sevdiği Lezzet Kısır Tanımı Yapılışı
- İnce bulgur bir kaba alınıp üzerine kaynamış su eklenir ve üzeri kapatılıp 15-2 dakika beklenir.
- Tavaya zeytinyağı alınıp salçalar eklenip kavrulur.
- Kavrulan salça bulgur eklenir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, yeşil soğan ve kıvırcık eklenir.
- Turşu küçük küçük doğranır. Tuz, limon suyu, nar ekşisi ve baharatlar eklenip hepsi güzelce karıştırılıp servis edilir.