Herkesin Yapabileceği Açma Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayırın )
- 5 su bardağı un
- 50 gram margarin yahut tereyağı
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
Herkesin Yapabileceği Açma Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, tuz, toz şeker sıvı yağ, yumurta akı ve kuru mayayı koyup güzelce karıştırın .
- Daha sonra unu denetimli formda koyup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz hamuru. Mayalandıktan sonra hamuru 10 yahut 12 eşit kesime bölüyoruz.
- Her bezenin üzerine 1 çay kaşığı margarin koyup küçük servis tabağı boyutunda açıp rulo yapıp bir kenara alıyoruz.
- Daha sonra sağlı sollu kıvırıp yuvarlak haline getirip pişirme tepsisine alıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 20-25 dakika tepsi mayası yapıyoruz.
- Daha sonra 180 derece fanlı fırında 20-25 dakika denetimi pişiriyoruz afiyet olsun.