Hibisküs Osmanlı Şerbeti (Buz Üzere Lıkır Lıkır) Tanımı İçin Materyaller
- 2 yemek kaşığı hibisküs
- 1 su bardağı şeker ( damak zevkinize nazaran ayarlayın)
- 2 tane çubuk tarçın
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı karanfil
- 3.5 litre kaynamış su
Hibisküs Osmanlı Şerbeti (Buz Üzere Lıkır Lıkır) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaynamış suyun içine şeker hariç tüm gereçleri atalım.
- 5 dk ateşte kaynatalım. Ve kenara alalım.
- Süzgeç yardımı ile süzelim.
- Şerbet ılıyınca içine şekeri ilave edelim karıştıralım.
- Oda ısısına gelince dolaba kaldıralım. Afiyet olsun.
Bu kadar kolay ve pratik.