elektronikci
FD Üye
Hibiskus Soslu Kaşık Tatlısı Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı süt Bardak ölçüm 250 ml
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 4 çorba kaşığı şeker
- Yarım vanilya
- Arzuya göre 1tane muz
- 1 su bardağı hibiskus çayı vişne portakal suyu da kullanabilirsiniz
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1.5 çorba kaşığı şeker
Hibiskus Soslu Kaşık Tatlısı Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ da unumuzu kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sonra şekerini ilave edelim karıştırarak sütünü ilave edelim pişirelim.
- Pişince vanilya ilave edelim 3 dk kadar mikserle çırpalım. Ufak kayık tabak kulandım.
- Tabağımıza dökelim az soğusun.
- Üzerine muzları dizelim sosumuzu pişirelim.
- Bütün malzemeyi ufak bir tencereye alalım kıvam alana kadar pişirelim.
- Muhallebimizin üzerine dökelim.
- Soğuyunca dolaba kaldıralım.
- Üzerini arzuya göre süslemeleri deniyecek olanlara afiyet olsun.