Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hibiskuslu İrmik Muhallebisi

Hibiskuslu İrmik Muhallebisi
0
65

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Hibiskuslu İrmik Muhallebisi Tanımı İçin Malzemeler


Muhallebi için
  • 1 kilo süt + 2 su bardağı süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt ile çırpılmış 1 paket krem şanti
Sosu için
  • 1 tutam hibiskus
  • 1 bardak su
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker

Hibiskuslu İrmik Muhallebisi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce irmikli muhallebi için krem şanti süt ile çırpılarak hazırlanır ve alt dolapta bekletilir.
  2. Sonra muhallebi materyalleri bir tencereye alınarak pişirilir.
  3. Muhallebi kıvama gelince ocağın altı kapatılır ve içine hazırlanan krem şanti de eklenerek güzelce karıştırılır.
  4. Sosu koyabileceğiniz ortası çukurlu bir kalıba dökmeden evvel rahat çıkarabilmek için kabın en altına streç sinema koyabilirsiniz.
  5. Daha sonra muhallebiyi kalıba dökerek soğumaya bırakınız ve soğuduktan sonra dolaba kaldırabilirsiniz.
  6. Sosu için bir tutam hibiskusu kaynayan suya atarak 5 -7 dk kaynatarak renk almasını sağlayınız.
  7. Daha sonra suyu öbür bir tencereye süzerek bir kasede 2 tatlı kaşığı nişastayı hafif su ile eritiniz.
  8. Tencereye aldığınız hibiskus suyunu ocağa alın ve altını yakın içine karıştırarak nişastalı karışımı ekleyin ve daima olarak yoğunlaşana kadar karıştırmaya devam edin.
  9. Kıvam alan sosu biraz soğuduktan sonra tatlınızı servis edeceğiniz sırada kalıptan çıkararak orta çukuruna hibiskuslu sosu dökerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????@secilinn_mutfagi.
Hibiskuslu İrmik Muhallebisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ballı Cevizli Hibiskuslu Elma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 adet orta uzunluk Amasya elması (veya fuji elma da olur )2 adet çubuk tarçın4-5 adet karanfil1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker4 su bardağı su1 yemek kaşığı hibiskus2 yemek kaşığı çiçek balı2 yemek kaşığı dövülmüş cevizYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için; 1 litre süt1 çay bardağı toz şeker3 yemek kaşığı buğday nişastası2 kaşık un Vişneli sos için; 3,5 su bardağı vişne suyu1 paket vanilya1 çay bardağı şeker3 yemek kaşığı nişasta Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Hibiskuslu Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *1 adet büyük boy ayva *3 yemek kaşığı tozşeker *2 yemek kaşığı hibiskus *1 paket dr oetker dolgu kreması *1 küçük kutu süt *1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı Hibiskuslu Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvanın kabuğunu soymadan üç cm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler Portakallı muhallebi için : 2 su bardağı portakal suyu (Ben taze sıktım siz isterseniz hazır meyve suyu ile de yapabilirsiniz)Yarım su bardağı toz şeker3 silme yemek kasıgı nişasta Muhallebi için : 1 litre süt1 su bardağı irmik1 su bardağı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Bisküvili Muzlu Pasta Tanımı İçin Materyaller Muhallebisi İçin 1 litre süt2 yemek kaşığı nişasta4 yemek kaşığı un2 Türk kahve fincanı şeker1 yumurta1 paket krem şanti1 vanilya Sosu İçin 1 paket krema160 gr sütlü çikolata Tabanı İçin 2 paket burçak bisküvi Bisküvili Muzlu Pasta Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt