iltasyazilim
FD Üye
Hıçın Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1, 5 su bardağı süt, su karışımı
*Yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un ( yaklaşık 200 ml bardakla 3 buçuk, dört su bardağı )
İç malzemesi:
*1 adet büyük boy patates yada 2 orta boy patates
*250 gr ekşimik peynir ( Çökelek, lor peyniri )
*2 yemek kaşığı margarin
*Yarım demet maydanozun yaprakları
*1 adet kuru soğan rendesi ( isterseniz koyarsınız suyu süzülmüş olsun )
*Tuz
Hıçın Tarifi Yapılışı Patatesi haşlıyoruz kabuğunu soyduktan sonra margarini içine atıp eziyoruz
Ekşimik peyniri, rende soğanı, çok minik doğradığımız maydanoz yapraklarını ilave edip iyice özleştiriyoruz
Yumurtadan biraz büyük toplar yapıyoruz
Üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında bekletiyoruz
Hamuru hazırlamak için süt su karışımını ılıtıp şeker ve mayayı ilave ederek ön mayalandırma yapıyoruz
Unu derin bir kaba koyarak tuzunu ekleyip çukur açıyoruz
Mayalı karışım kabarınca çukura döküp hafif şekilde unla karıştırıp yumuşak hamur elde ediyoruz
Hamuru 1 saat kapalı şekilde mayalandırmaya bırakıyoruz
Kabaran hamurdan iç harcımız büyüklüğünde hamurlar yuvarlıyoruz
Hafif açarak harcımızı ortasına yerleştirip kapatıyoruz
Hamurun kapalı kısmı alta gelecek şekilde unlu tezgahta hamurumuzu nazikçe açıyoruz
Yağsız teflon tavada kısık ateşte yakmadan arkalı önlü pişiriyoruz
Pişen hamurun üzerine tereyağı sürüp üst üste diziyoruz
Dilimleyip servis ediyoruz
NOT
İç harcımızı akşamdan hazırlamamızın sebebi hamurun arasına koyunca daha güzel açılıyor
İç harcın hamurdan çıkmaması için hamuru yavaşça inceltiyoruz
Afiyet olsun
*1, 5 su bardağı süt, su karışımı
*Yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un ( yaklaşık 200 ml bardakla 3 buçuk, dört su bardağı )
İç malzemesi:
*1 adet büyük boy patates yada 2 orta boy patates
*250 gr ekşimik peynir ( Çökelek, lor peyniri )
*2 yemek kaşığı margarin
*Yarım demet maydanozun yaprakları
*1 adet kuru soğan rendesi ( isterseniz koyarsınız suyu süzülmüş olsun )
*Tuz
Hıçın Tarifi Yapılışı Patatesi haşlıyoruz kabuğunu soyduktan sonra margarini içine atıp eziyoruz
Ekşimik peyniri, rende soğanı, çok minik doğradığımız maydanoz yapraklarını ilave edip iyice özleştiriyoruz
Yumurtadan biraz büyük toplar yapıyoruz
Üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında bekletiyoruz
Hamuru hazırlamak için süt su karışımını ılıtıp şeker ve mayayı ilave ederek ön mayalandırma yapıyoruz
Unu derin bir kaba koyarak tuzunu ekleyip çukur açıyoruz
Mayalı karışım kabarınca çukura döküp hafif şekilde unla karıştırıp yumuşak hamur elde ediyoruz
Hamuru 1 saat kapalı şekilde mayalandırmaya bırakıyoruz
Kabaran hamurdan iç harcımız büyüklüğünde hamurlar yuvarlıyoruz
Hafif açarak harcımızı ortasına yerleştirip kapatıyoruz
Hamurun kapalı kısmı alta gelecek şekilde unlu tezgahta hamurumuzu nazikçe açıyoruz
Yağsız teflon tavada kısık ateşte yakmadan arkalı önlü pişiriyoruz
Pişen hamurun üzerine tereyağı sürüp üst üste diziyoruz
Dilimleyip servis ediyoruz
NOT
İç harcımızı akşamdan hazırlamamızın sebebi hamurun arasına koyunca daha güzel açılıyor
İç harcın hamurdan çıkmaması için hamuru yavaşça inceltiyoruz
Afiyet olsun