Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hindi Budundan Mantarlı Et Sote

Hindi Budundan Mantarlı Et Sote
0
113

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Hindi Budundan Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram ince doğranmış hindibudu et
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 1 büyük uzunluk kırmızıbiber/paprika yada 2-3 kapyabiberi
  • 1 yahut 2 kutu hazır mantar (isteğe göre)
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domatez salçası
  • 500 ml sıcak su
Baharatlar:
  • Çeyrek çay kaşığından az tarçın
  • 1’er çay kaşığı biberiye ve kekik, isterseniz toz kırmızıbiber ekleyin
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tavuk bulyon sıcak su ile karıştırın
  • 2 küçük defneyaprağını
  • Tuz ve karabiber

Hindi Budundan Mantarlı Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bismillahirrahmanirrahim.
  1. Önce soğan, sarımsak ve biberleri doğrayın ve bir tabağa alın.
  2. Tencereye zeytin yağını dökün ve kızgın yağda hindibudu etlerini kavurun.
  3. Etler suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  4. Suyunu çeken etlere evvel soğan ve sarımsak eklenir 2 dakika kavrulur.
  5. Paprika/ biberler eklenir karıştırılır.
  6. Ardından salça eklenir birlikte kavrulur ve mantarlarda ek edilir.
  7. Kavrulan etlere tüm baharatlar eklenir ve üzerlerine tavuk bulyonlu sıcak su gezdirilir. Su ölçüsü size kalmış, daha sulu isterseniz su ekleye bilirsiniz.
  8. Yemeği orta ateşte etler yumuşayıncaya dek pişirin. Yanına pirinç pilavı yapabilirsiniz. Yemeğiniz servise hazır, afiyet olsun.
Hindi Budundan Mantarlı Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mantarlı Hindi Sote Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo hindi pirzola1 paket mantar1 büyük kapya biber1 yemek kaşığı tereyağıTuz Marine için Yarım çay bardağı zeytinyağı1 çay bardağı sütKekikZerdeçalKöriKarabiberTuz1 diş sarımsak Mantarlı Hindi Sote Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 500 gram dana kuşbaşı3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı2 adet orta uzunluk soğan1 diş sarımsak2 adet yeşil sivri biber1 adet kırmızı kapya biber1 yemek kaşığı domates salçası3 adet orta uzunluk domates (Rendelenmiş)250 ml su1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler 1 paket mantar2 adet kuru soğan1 diş sarımsak2 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber3 adet sulu domates (Yada yarım kavanoz konserve domates)2 paket kemiksiz tavuk göğsü1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kimyon2 yemek kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Ispanak Yatağında Hindi Sote Tarifi İçin Malzemeler Hindi için; 400 gram hindi göğüs eti2 tane orta boy kuru soğan1 tane kırmızı biber2 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKimyonKöri1 tatlı kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası3 diş sarımsak Ispanak için: 1 kg ıspanak2 tane orta boy kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Sac Tavada Mantarlı Havuçlu Et Sote Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo kuzu kuşbaşı et6 -7 adet arpacık soğan1 adet havuç8 -10 adet mantar2 adet domatesYarım çay sıvı yağTuzPulbiberKarabiberBaharatlar isteğe nazaran değişip eklenebilir Sac Tavada Mantarlı Havuçlu Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt