Hindi Budundan Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram ince doğranmış hindibudu et
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 büyük uzunluk kırmızıbiber/paprika yada 2-3 kapyabiberi
- 1 yahut 2 kutu hazır mantar (isteğe göre)
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domatez salçası
- 500 ml sıcak su
- Çeyrek çay kaşığından az tarçın
- 1’er çay kaşığı biberiye ve kekik, isterseniz toz kırmızıbiber ekleyin
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tavuk bulyon sıcak su ile karıştırın
- 2 küçük defneyaprağını
- Tuz ve karabiber
Hindi Budundan Mantarlı Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
- Önce soğan, sarımsak ve biberleri doğrayın ve bir tabağa alın.
- Tencereye zeytin yağını dökün ve kızgın yağda hindibudu etlerini kavurun.
- Etler suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Suyunu çeken etlere evvel soğan ve sarımsak eklenir 2 dakika kavrulur.
- Paprika/ biberler eklenir karıştırılır.
- Ardından salça eklenir birlikte kavrulur ve mantarlarda ek edilir.
- Kavrulan etlere tüm baharatlar eklenir ve üzerlerine tavuk bulyonlu sıcak su gezdirilir. Su ölçüsü size kalmış, daha sulu isterseniz su ekleye bilirsiniz.
- Yemeği orta ateşte etler yumuşayıncaya dek pişirin. Yanına pirinç pilavı yapabilirsiniz. Yemeğiniz servise hazır, afiyet olsun.