
Hindi Kapama Tanımı İçin Materyaller
- 1 büyük hindi but (dilimlenmiş)
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 büyük uzunluk patates
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kimyon
- Defne yaprağı
Hindi Kapama Tanımı Yapılışı
- Derin bir tencerenin içine hindi etleri yerleştirilir.
- Patatesler kalın dilimlenerek yerleştirilir.
- Soğanlar kalın bir formda dilimlenir ve tencereye yerleştirilir.
- Havuçlar da iri bir halde dilimlenerek tencereye yerleştirilir.
- Sarımsaklar soyulur ve tencereye eklenir. Baharatlar ve defne yaprağı da tencereye eklenir.
- Üzerini geçecek kadar su eklenir ve kaynanana kadar ocağın altı açık bir biçimde beklenir.
- Kaynayan yemeğin altı kısılır ve en küçük ocakta suyu azaldıkça eklenerek pamuk üzere pişene kadar en az iki saat pişirilir.