Hindi Kapama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hindi kapama
- 1 adet domates
- Yarım yemek kaşığı salça
- Açmak için su
- Tereyağı
- Biberiye
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz
Hindi Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben düdüklü tencerede pişirdim.
- Tenceremizin altını yakıyoruz ve mühürlemek işin ısıtıyoruz.
- Küçük bir tavada salça ve suyumuzu katarak ısıtıyoruz.
- Daha sonra etlerimizi tavaya alıp aykırı düz ettikten sonra üzerine hazırlamış olduğumuz salçalı suyumuzu etlerimizin üstüne döküyoruz.
- Üzerine tuz biberiye ve tereyağını kısım kısım koyarak, domatesleri dilimleyip etlerin üzerine dizerek, sarımsakları da bütün formda atarak düdüklünün kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Ben kendi düdüklümde yarım saat pişirdim. Düdüklünüze nazaran hareket ediniz. Afiyet olsun????.