
Hindi Sote Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram hindi gögüsü
- 1 adet soğan
- 3 adet domates
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 su bardağı sıcak su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber
- Nane
- Kimyon
- Karabiber
Hindi Sote Tanımı Yapılışı
- Hindi göğüsünü kuşbaşı doğruyoruz ve yıkayıp tencereye alıp üzerine 1 su bardağı sıcak su ek edip haşlıyoruz.
- Suyunu çeken etimizin üzerine zeytinyağını ek edip yeterlice kavuruyoruz.
- Kavrulan etlerin üzerine soğanı ek edip bir kaç defa çeviriyoruz.
- Kavrulan harcımıza kırmızı kapya biberleri ekleyip düzgünce kavuruyoruz.
- Kavrulan harcımıza kabuklarını soyup ince doğranmış domateslerimizi ek edip güzelce bütün harcımızı kavuruyoruz.
- Harcımıza tuzu ve bütün baharatları ekleyip karıştırın.
- Üzerine 1 su bardağı suyu ek edip güzelce pişmesini sağlıyoruz.
- Hindi sotemiz servise hazır.
- Afiyet olsun.
deneyen arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
.