Hindi Wrap (Hindi Dürüm) Tanımı İçin Materyaller
- 2 büyük hindi göğsü (kişi sayısı kadar)
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet soğan
- 1 kase mantar
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağına yakın soya sosu
- Tuz karabiber
- 1 paket tortilla ekmeği
Hindi Wrap (Hindi Dürüm) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hindimizi küp küp doğrayın ve yağsız tavada suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çekince 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin, soya sosunu yarısını ve karabiberi ekleyerek kavurun.
- Pişen hindiyi bir kaseye aktarın.
- Birebir tavaya kalan yağı alıp, julyen doğranmış zerzevatları soteleyin, kalan soya sosunu ekleyin. Ben sebzelere bir adet küp şeker de koyuyorum.
- Sebzelerin çok pişmesine gerek yok, diriliğini. Biraz kaybetsin kâfi.
- Et ve zerzevatları bir ortaya getirin.
- Tortilla ekmeğinin üstüne biraz koyup, üstüne isteğe nazaran ketçap mayonez ekleyin ve dürüm yapın.
- Mümkünse tost makinesinde biraz da ekmeği hindi eti yemeyenler tavukla da yapabilir.