Hindili Bezelyeli Pilav nasıl yapılır
Hindili Bezelyeli Pilav yapılışı
Hindili Bezelyeli Pilav Malzemeleri
500 gr hindi eti
1 tutam dereotu
1 su bardağı bezelye
4 kaşık zeytinyağı
1 adet kuru soğan
4 su bardağı tavuk suyu
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı tuz
2 su bardağı pirinc
imageshindilibezelyelipilavtarifiresimli5ad411103c268
Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi :
Hindi etini pişene kadar haşlayalımTaze veya dondurulmuş bezelyeyi 15 dakika haşlayıp suzelim Pilav tenceresinde zeytinyağını kızdırıp uzerine incecik doğranmış soğanları ve istediğimiz formda didiklediğimiz hindi etlerini kavurup, ayıklayıp, yıkadığımız pirinci ilave edelimİnce şeritler halinde doğranmış kırmızı etli biberi ekleyelim Surekli karıştırarak 10 dakika kavuralım, sıcak tavuk veya et suyu tencereye aktaralım Tuz ve karabiber ekip haşlanmış bezelyeyi ilave edelim Orta ateşte suyunu cekene kadar pişirip 2025 dakika dinlendirelim Servis tabağına alıp dere otu ile susleyip servis edelim
Hindili Bezelyeli Pilav yapılışı
Hindili Bezelyeli Pilav Malzemeleri
500 gr hindi eti
1 tutam dereotu
1 su bardağı bezelye
4 kaşık zeytinyağı
1 adet kuru soğan
4 su bardağı tavuk suyu
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı tuz
2 su bardağı pirinc
imageshindilibezelyelipilavtarifiresimli5ad411103c268
Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi :
Hindi etini pişene kadar haşlayalımTaze veya dondurulmuş bezelyeyi 15 dakika haşlayıp suzelim Pilav tenceresinde zeytinyağını kızdırıp uzerine incecik doğranmış soğanları ve istediğimiz formda didiklediğimiz hindi etlerini kavurup, ayıklayıp, yıkadığımız pirinci ilave edelimİnce şeritler halinde doğranmış kırmızı etli biberi ekleyelim Surekli karıştırarak 10 dakika kavuralım, sıcak tavuk veya et suyu tencereye aktaralım Tuz ve karabiber ekip haşlanmış bezelyeyi ilave edelim Orta ateşte suyunu cekene kadar pişirip 2025 dakika dinlendirelim Servis tabağına alıp dere otu ile susleyip servis edelim