Hindili (Tavuklu) Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet hindi/ tavuk göğüs eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- Kızartmak için sıvı yağ
Hindili (Tavuklu) Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
- Kıyma haline getirilen hindi/ tavuk zeytinyağında kavrulur.
- Küçük küp doğranmış sebzeler eklenir ve kendi suyunda pişirilir.
- Her bir yufka 8 üçgen kesime bölünür.
- Tezgaha alınan yufkanın geniş tarafına iç harç koyulur ve kenarlarından katlanarak genişçe sarılır.
- Evvel yumurtaya akabinde galeta ununa bulanan börekler kızgın az yağda kızartılır.