Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hindistan Ceviz Dolgulu Islak Kurabiye

Hindistan Ceviz Dolgulu Islak Kurabiye
0
92

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
hindistan-ceviz-dolgulu-islak-kurabiye.jpg

Hindistan Ceviz Dolgulu Islak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için
  • 125 gram (Yarım paket) oda ısısında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un (Bardak boyutuna nazaran değişebilir, ölçüsünü ayarlayabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
İç dolgusu için
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 tane yumurtanın beyazı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
Şerbeti için
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
Süslemek için
  • Toz antep fıstığı

Hindistan Ceviz Dolgulu Islak Kurabiye Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru için un hariç bütün materyalleri bir kaba koyup yoğurmaya başlayalım. En son unu yavaş yavaş denetimli olarak ekleyelim.
  2. Ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp top formu verelim.
  3. Hindistan cevizi dolgusu için, hindistan cevizini başka bir kaba alalım.
  4. Bu sırada fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım.
  5. Yumurta aklarını ve pudra şekerini ekleyelim, karıştıralım ve onlara da top hali verelim.
  6. Akabinde top formu verdiğimiz kakaolu hamuru elimizde biraz açalım ve içine hindistan cevizi toplarından koyalım, kapatalım ve yuvarlayalım.
  7. Hepsine tıpkı hali verelim ve tepsiye dizelim.
  8. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında, 25 dakika pişirelim lakin fırın yapısına nazaran değişebilir, üstü çatlayana kadar pişirelim.
  9. Onlar pişerken, şerbetini yapalım. Bir kaba soğuk süt ve şekeri koyalım. Şeker eriyene kadar, bir kaşıkla karıştıralım.
  10. Fırından çıkan kurabiyeleri 2-3 dk dinlendirdikten sonra, şerbeti yavaş yavaş dökelim ve üzerini süsleyelim.
  11. Buzdolabında birkaç saat dinlendirelim ve servis sırasında süsleyelim. Afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Hindistan Cevizi Dolgulu Islak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller Şerbeti için; 2 su bardağı şeker2 su bardağı suYarım limon suyu İç dolgu için; 3 çay bardağı hindistan cevizi2 yumurta akı1 çay bardağı pudra şekeri Hamuru için; 2 yumurta250 gram margarin yahut tereyağıYarım su bardağı şekerYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Hindistan Cevizi Dolgulu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı toz şeker1 adet yumurta2 tepeleme yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 paket kabartma tozuUn Dolgusu için; 2 çay bardağı hindistan cevizi1 çay bardağı pudra şekeri1 yumurta akı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Hindistan Cevizi Dolgulu Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağı oda sıcaklığında1 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ3 su bardağı un1 çay bardağı pudra şekeri4 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 paket kabartma tozuYarım çay bardağı hindistan cevizi Şerbeti için ; 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Hindistan Ceviz Dolgulu Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler İçi için; 2 su bardağı hindistan cevizi1 çay bardağı pudra şekeri2 adet yumurta akıVanilya Hamur için; 200gram tereyağ yada margarin (Oda sıcaklığında)Yarım su bardağı sıvıyağ (100ml)1 tane yumurtaVanilya1 çorba kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Tadını Damaklarda Bırakan Cocostarlı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 125 gram margarin1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ2 adet yumurta(birinin beyazı ayrılacak)3 yemek kaşığı pudra şekeri3 yemek kaşığı kakao1 paket kabartma tozu1 paket vanilya3-3,5 su bardağı un Cocostar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt