
Hindistan Cevizi Dolgulu Islak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- 3 çay bardağı hindistan cevizi
- 2 yumurta akı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 250 gram margarin yahut tereyağı
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı kakao
- 5 su bardağı un
Hindistan Cevizi Dolgulu Islak Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi yapalım ve soğumaya bırakalım.
- Bir kapta un hariç bütün gereçleri ekleyip biraz karıştıralım ve unu denetimli bir formda yavaş yavaş koyarak ne yumuşak ne sert bir hamur elde edelim.
- Öteki bir kapta hindistan cevizi ve yumurta akı ile şekeri koyup onuda düzgünce karıştıralım.
- Hamurları ceviz büyüklüğünde alıp elimizle biraz açıp içine küçük yuvarlak yaparak hindistan cevizi harcını koyalım kapatalım fotoğraflarda esasen var.
- Hepsini bu formda yapıp tepsiye dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında dikkatli bir formda pişirelim.
- En son olarak pişen kurabiyeler soğuyan şerbetin içine 4 tane falan koyup 1 dk kadar bekletip servis kabına alalım şerbeti biraz çekmesi kâfi.
- Hepsini bu halde yapıp süslemeyi de dilediğiniz üzere yapın yada sade bırakın.