Hindistan cevizinin yararları
Hindistan cevizi suyunun faydaları
Hindistan cevizi suyunun faydaları
Anavatanı Fas olan yaprağını dokmeyen bir ağacın olgunlaşmış kuru tohumlarıdırBizde kucuk Hindistan cevizi olarak bilinirFındıkla ceviz arası buyukluğundeki baharat rendelerek toz halinde kullanılır
imageshindistancevizifaydalari5ad51ddc23664
KULLANILDIĞI YERLER:
Corbaların,ceşitli sosların,ozellikle graten edilen yiyeceklerin,kroketlerin,et,dolma ve sarmaların lezzetlendirilmesinde kullanılır,yiyeceklere tat ve koku vermek amacıyla kullanılırRendelenerek toz haline getirilip kullanılırFazlası beyin ve sinir sistemini olumsuz etkilediğinden yemeklerde cok az kullanılması onerilir
VİTAMİNİ:
Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukca yuksektir Her 100 gram Hindistan Cevizi 662 kalori icerir Tek bir hindistan cevizinin suyu vucudun gunluk beslenmesi icin gerekli olan C vitaminini yeterli bir oranda karşılar Ayrıca, B grubu vitaminlerinide icerir (Niasin, pantotenik asit, biotin, riboflavin, folik asit, tiamin, pyridoxin)
Suyu ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, sulfur ve klorda icerir Olgunlaşmış kuru bir hindistan, cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar
C vitamini, A ve B vitamininin tum turlerini icermektedir Bu vitaminlerin haricinde Mango'da bol miktarda Beta Karotende bulunmaktadır Beta karoten Cildin guzelleşmesini, ceşitli enfeksiyonların tedavisini vede gece gorme zorluklarına karşı bağışıklık sistemini guclendirir Bunun yanında Mango potasyum, lif ve kuvvetli bir antioksidan deposudur
HİNDİSTAN CEVİZİNİN FAYDALARI :
* Reflu hastalığına iyi gelir
* İdrar sokturucu bir besin olan Hindistan cevizi kabızlığı gidermekte faydalıdır
* Bobrek taşlarını ve kumunu duşurmeye yardımcı olur
* Mide ağrılarını hafifletir
* Balgamı keser
* Ağız kokusunu giderir
* Felce ve titremeye iyi gelir
* Şekerle birlikte yenirse hem vucuda fazla ağırlık vermez hem de cinsel gucu arttırır
* Hindistan Cevizi cok besleyici, guclendirici ve şişmanlatıcı bir besindir
Hindistan cevizi suyunun faydaları
Hindistan cevizi suyunun faydaları
Anavatanı Fas olan yaprağını dokmeyen bir ağacın olgunlaşmış kuru tohumlarıdırBizde kucuk Hindistan cevizi olarak bilinirFındıkla ceviz arası buyukluğundeki baharat rendelerek toz halinde kullanılır
imageshindistancevizifaydalari5ad51ddc23664
KULLANILDIĞI YERLER:
Corbaların,ceşitli sosların,ozellikle graten edilen yiyeceklerin,kroketlerin,et,dolma ve sarmaların lezzetlendirilmesinde kullanılır,yiyeceklere tat ve koku vermek amacıyla kullanılırRendelenerek toz haline getirilip kullanılırFazlası beyin ve sinir sistemini olumsuz etkilediğinden yemeklerde cok az kullanılması onerilir
VİTAMİNİ:
Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukca yuksektir Her 100 gram Hindistan Cevizi 662 kalori icerir Tek bir hindistan cevizinin suyu vucudun gunluk beslenmesi icin gerekli olan C vitaminini yeterli bir oranda karşılar Ayrıca, B grubu vitaminlerinide icerir (Niasin, pantotenik asit, biotin, riboflavin, folik asit, tiamin, pyridoxin)
Suyu ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, sulfur ve klorda icerir Olgunlaşmış kuru bir hindistan, cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar
C vitamini, A ve B vitamininin tum turlerini icermektedir Bu vitaminlerin haricinde Mango'da bol miktarda Beta Karotende bulunmaktadır Beta karoten Cildin guzelleşmesini, ceşitli enfeksiyonların tedavisini vede gece gorme zorluklarına karşı bağışıklık sistemini guclendirir Bunun yanında Mango potasyum, lif ve kuvvetli bir antioksidan deposudur
HİNDİSTAN CEVİZİNİN FAYDALARI :
* Reflu hastalığına iyi gelir
* İdrar sokturucu bir besin olan Hindistan cevizi kabızlığı gidermekte faydalıdır
* Bobrek taşlarını ve kumunu duşurmeye yardımcı olur
* Mide ağrılarını hafifletir
* Balgamı keser
* Ağız kokusunu giderir
* Felce ve titremeye iyi gelir
* Şekerle birlikte yenirse hem vucuda fazla ağırlık vermez hem de cinsel gucu arttırır
* Hindistan Cevizi cok besleyici, guclendirici ve şişmanlatıcı bir besindir